Majoritatea românilor caută trucuri care mai de care mai utile pentru sezonul rece. Mulți dintre ei sunt speriați în special de facturile de anul acesta care le vor da mari bătăi de cap. Confortul termic se schimbă ușor pe măsură ce vremea se răcește. Avem la moment parte de o toamnă blândă, dar grijile gospodinelor se duc spre banii care vor fi cheltuiți pe facturi. Ai mai jos cinci metode prin care să păstrezi căldura mai mult timp la tine în casă. Iată ce trebuie să faci!
Toamna aceasta este mai blândă decât în alți ani, dar cu toate astea grijile sunt chiar mai mari pentru iarna care va urma. Multe gospodine se tem că bugetul familiei va fi unul redus cu mult din cauza facturilor mari la încălzire. Există câteva trucuri care sar în ajutor oricui în perioada care urmează.
Poți să te bucuri mai mult timp de căldura din anumite încăperi dacă ții cont de câteva reguli. Specialiștii vin cu câteva sfaturi pentru menținerea unei temperaturi constante în locuință.
Află că temperatura recomandată de experți în spațiile de zi este de 19-22 de grade Celsius, iar în dormitor de 22-24 de grade Celsius. Pentru a preveni totuși pierderile de căldură este nevoie să apelezi la o serie de trucuri.
Acoperă podelele cu covoare: 35% din pierderea de căldură se produce prin pereți și 15% prin pardoseală. Covoarele sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de izolare termică, deși puțini oameni știu asta. Este ideal să acoperi întreaga suprafață a podelei cu mochetă pentru facturi mai mici. În plus, covoarele îți vor încălzi picioarele și vor menține căldura mai mult timp în toată camera.
Nu acoperi caloriferele: mulți oameni au obiceiul să pună pe calorifer diverse haine la uscat sau să le acopere cu perdele sau jaluzele ori piese de mobilier. Trebuie să te asiguri că ai un spațiu de cel puțin un metru și jumătate între caloriferul tău și orice alt obiect.
Pune folie de aluminiu în spatele caloriferului: caloriferele care se află pe pereții exteriori pierd căldură, iar pentru a evita asta este recomandat să aplici folie de aluminiu în spatele caloriferelor.
Trage draperiile doar noaptea: lasă soarele să intre în casa ta pe timp de zi și trage draperiile doar în momentul în care te pui la culcare. Soarele are puterea de a încălzi ferestrele și în sezonul rece.
Izolează ușile și ferestrele: cel mai bine este să izolezi ușile și ferestrele cu ajutorul unor benzi autoadezive cu burete pentru a păstra mai mult timp căldura în interior.