28 oct. 2022 | 10:25

Când va fi distribuită ultima tranșă de tichete sociale. Intră banii direct pe card

Social
Când va fi distribuită ultima tranșă de tichete sociale. Intră banii direct pe card
Programul „Sprijin pentru România” se apropie de final

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat recent când va fi distribuită ultima tranșă de tichete sociale. Ca și până acum, banii vor intra direct pe cardurile cu vouchere pentru alimente. Pe 24 octombrie ministerul anunța că „valoarea totală a tranșei III se ridică la peste 590 de milioane de lei.” Banii din programul „Sprijin pentru România” au ajuns integral la aproximativ 2,4 milioane de români.

Programul „Sprijin pentru România” se apropie de final

Demarat în primele luni ale anului, programul „Sprijin pentru România” era finanțat prin fondurile oferite de Comisia Europeană, în baza PNRR. Beneficiarii acestui program, aproximativ 2,4 milioane de români, au avut parte de acest ajutor social de 250 de lei, pentru achiziția de alimente de bază.

Încă din start, parte din beneficiari au încălcat normele de folosire a cardurilor emise de autorități. Efectul a fost blocarea a nu mai puțin de 10.000 de carduri.

Programul s-a desfășurat într-un ritm eșalonat. Prima tranșă avea să fie dată în iunie. Pe 24 octombrie, Ministerul anunța trimiterea unie noi tranșe de bani, cea de a III-a, penultima prevăzută în planul de lucru al proiectului.

„Astăzi, 24 octombrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat o nouă tranșă de 250 de lei, cea de-a III-a, pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”. Valoarea totală a tranșei III se ridică la peste 590 de milioane de lei și a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.”, se arată în comunicatul MIPE.

Ultima tranșă în decembrie

Așa cum a fost stabilit de la început, iar CE și-a dat acordul, programul „Sprijin pentru România” are termen final peste două luni, în decembrie. Conform calendarului publicat, ultima tranșă, cea de a IV-a, va ajunge la beneficiari între 19 și 23 decembrie. Sumele sunt aceleași, 250 de lei, și ministerul le va încărca direct pe cardurile celor proximativ 2,4 milioane de români.

Prin luna august, Marcel Boloș anunța intenția ministerului pe care-l conduce de a prelungi programul „Sprijin pentru România” până în 2027. La ora la care scriem acest material nu a venit niciun comunicat referitor la o decizie pozitivă din partea CE.

Dacă CE nu își dă acordul, programul „Sprijin pentru România” se va încheia definitiv pe data de 23 decembrie. Rămâne să vedem care vor fi noutățile din partea ministrului Marcel Boloș pe această temă.

În altă ordine de idei, același minister anunță decizia CE de a acorda României cele 2,6 miliarde de euro aferente primei cereri de plată din PNRR. Anunțul a fost făcut ieri, 27 octombrie, într-un comunicat publicat pe siteul ministerului. Sumele anunțate sunt pentru demararea investițiilor și a reformelor asumate în programul cadru PNRR.

Digisport.ro
La 85 de ani, Ion Țiriac și-a desemnat conducătorul imperiului
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Noi detalii despre moartea lui Adrian Iovan. Fiul lui nici acum nu își explică ce s-a întâmplat
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Secretul versurilor lui Eminem, viral după arestarea lui Sean „Diddy” Combs. Avertisment pentru fani
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Schimbare istorică în România. Guvernul adoptă Planul Național de Reindustrializare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
SECRETUL Kamalei HARRIS, DEZVĂLUIT! S-a aflat ÎNAINTE de ALEGERI
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro