25 oct. 2022 | 11:34

Cum faci cea mai bună mămăligă cu brânză şi smântână. Detaliul care schimbă tot, e secretul bunicilor

Diverse
Cum faci cea mai bună mămăligă cu brânză şi smântână. Detaliul care schimbă tot, e secretul bunicilor
Cum faci cea mai buna mamaliga cu branza si smantana. Detaliul care schimba tot, e secretul bunicilor

Mămăliga cu smântână este preferata românilor, cu siguranță. Se prepară imediat, are un gust delicios și este foarte sățioasă. Pentru că ține de foame, acesta este motivul principal pentru care este recomandat la orice oră din zi sau seară. Verifică mai jos ce pași trebuie să urmezi, pentru a face rețeta.

Cum prepari cea mai gustoasă mămăligă cu brânză

Unii români se gândesc la vacanțele din copilărie, cele petrecute la bunici, și automat își aduc aminte de prânzul copios cu mămăliguță și smântână, pe care-l savurau alături de rude.

Rețeta durează maximum 30 de minute pentru a o putea prepara. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești la tine în frigider, cămară sau pe blatul din bucătărie.

Ingrediente:

  • 500 gr făină de porumb
  • apă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 cub de unt
  • 200 gr smântână
  • 100 gr brânză telemea

Citește și Cum se păstrează corect făina sau mălaiul. Multe românce fac greşeala asta

Mod de preparare

Pui apă într-un ceaun de tuci, împreună cu sarea şi un pumn de faină, ca să vezi mai repede când dă apa în clocot. Când începe să fiarbă, vei adăuga făina în ploaie şi vei da focul la intensitatea cea mai mică. Cu o mână vei presăra faină, iar cu cealaltă vei învârti în ceaun. Poți utiliza un făcăleț sau un tel mai mare.

Făina se lasă la fiert, la foc mic. Când compoziția începe să se îngroaşe, mărindu-și volumul, vei da focul spre mediu şi vei continua să amesteci. Mai departe, trebuie să adaugi untul. După ce se topește untul, iar mămăliga a fiert complet, urmează să o nivelezi şi să o răstorni.

Citește și Așa faci cea mai cremoasă mămăligă. Vei folosi numai acest ingredient secret de acum înainte

Secretul rețetei, cel care îi oferă preparatului un gust aparte, este să pui, din loc în loc, câte un cub de temelea sau cașcaval, după care să acoperi mămăliga.

În felul acesta, mâncarea va avea un gust aparte, ușor sărat, cu alte cuvinte va adăuga un plus de savoare. Mămăliga se servește, desigur, cu câteva linguri de smântână. Alături, poți opta să pui și o ceapă verde, câteva felii de friptură, cârnați de casă, ficat de porc la cuptor.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Comisioane fabuloase la Visa şi Mastercard. Ce trebuie să știe clienții și comercianții
EVZ.ro
Mihaela Borcea a fost cerută în căsătorie. Iubitul ei, Sorin, a organizat totul în mare secret / VIDEO
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Se ÎNGHEAȚĂ PENSIILE în ROMÂNIA! Lovitură TOTALĂ pentru PENSIONARI
Mediaflux
Cum a răspuns Tzancă Uraganu, după ce Gigi Becali l-a întrebat dacă consumă substanțe interzise: ”Sunt un băiat...”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro