21 oct. 2022 | 17:27

Toni Iuruc, prima reacţie după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul soţ al sportivei, uimit de situaţie

News
Toni Iuruc, prima reacţie după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul soţ al sportivei, uimit de situaţie

Cutremur în tenisul mondial! Simona Halep a fost suspendată provizoriu după un test anti-doping pozitiv cu o substanță interzisă. Sportiva nu a mai jucat din luna august, când a fost eliminată în primul tur de la US Open 2022. Presa internațională a reacționat imediat: „Fostul număr 1 mondial a picat testul anti-doping la US Open 2022”, a scris Daily Mail. Ce spune fostul ei soț, Toni Iuruc, despre această situație.

Simona Halep, prinsă dopată. Toni Iuruc a reacționat la vestea șocantă despre fosta lui soție

Halep, fostă campioană de la Wimbledon, a fost învinsă în primul tur al turneului de la New York de către ucraineanca Daria Snigur .În vârstă de 31 de ani, de două ori campioană de Grand Slam, nu este eligibilă pentru a concura, în așteptarea analizei eșantionului „B”.

Vestea-bombă despre dopajul Simonei Halep a fost anunțată, vineri, 21 octombrie, de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, care supraveghează anti-doping-ul și alte probleme din acest sport. Într-un mesaj pe internet, sportiva a spus că substanța interzisă a fost găsită în „cantitate extrem de mică” și a descris momentul drept „cel mai mare șoc din viața mea”.

Afaceristul Toni Iuruc a reacționat imediat după anunțul că Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv. Jucătoarei de tenis i-a fost descoperită în sânge o substanță numită Roxadustat.

„Nu stiu despre ce este vorba. Aflu acum, de la dumneavoastră, sunt realmente surprins. Nu am ce sa spun mai multe, nu am ce sa comentez”, a spus Toni Iuruc pentru Playsport.

Ce este Roxadustat

Substanța este interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Medicamentul îi scutește pe pacienții cu boli renale de durerea injecțiilor, dacă dezvoltă anemie, și ajută la stimularea producției de globule roșii. Până de curând, simptomele puteau fi tratate doar cu pastile pe care bolnavii le injectau chiar ei înșiși, alături de perfuzii cu fier în spital de două ori pe an. Dar noua tabletă de Roxadustat, care se ia acasă de trei ori pe săptămână, s-a dovedit a fi la fel de eficientă.

Funcționează prin imitarea răspunsului natural al organismului la reducerea oxigenului din sânge, blocând o enzimă care limitează producția de noi celule roșii din sânge, crescând, în același, timp absorbția fierului în sânge, scrie Daily Mail.

Simona Halep este unul dintre cele mai recunoscute nume din tenisul feminin mondial. Sportiva din România a câștigat Openul Francez în 2018, apoi titlul de la Wimbledon în anul următor.

Problemele lui Halep amintesc de Maria Sharapova

Testul pozitiv al lui Halep amintește de controversa care a implicat-o pe Maria Sharapova. Rusoaica a fost testată pozitiv la Meldonium, medicament pentru atacul de cord, la Australian Open din 2016, fiind inițial interzisă doi ani, înainte ca suspendarea să fie redusă la 15 luni. La acea vreme, Curtea de Arbitraj a decis că Sharapova, de cinci ori campioană de Grand Slam, nu a avut nicio intenție să încalce regulamentul.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro