Când este preparată corect, cafeaua la ibric poate fi una dintre cele mai fine băuturi. Nu este nici prea tare, nici prea amară și nici nu are o textură groasă. Totuși, cei mai mulți consumatori se plâng că dă în foc dacă nu este amestecată constant. Din fericire, există un truc cu ajutorul căruia se poate rezolva această problemă. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu ibricul ca să nu mai dea cafeaua în foc.
Când te gândești la cea mai aromată cafea, așa-i că te gândești la cea făcută la ibric? Băutura neagră, cu aromă puternică și gust inconfundabil este una dintre cele mai fine – cu condiția să fie preparată corect. Majoritatea consumatorilor care fac cafeaua la ibric comit unele greșeli fără să își dea seama.
Este adevărat că băutura preparată la ibric este mult mai puternică decât altele. Însă asta nu înseamnă că trebuie să fie exagerat de tare. Cu cât cafeaua fierbe mai mult, cu atât va avea tărie mai mare. Pentru a o ajusta, este necesar întotdeauna ca timpul de fierbere să fie redus la minimum.
Bineînțeles, tăria cafelei de dimineață depinde și de cantitatea de cafea măcinată ce este introdusă în apă. La finalul procesului de preparare, pe fundul ibricului nu ar trebui să rămână mult zaț. Dar în acest caz, intervin preferințele fiecăruia.
Una dintre cele mai comune probleme semnalate de consumatorii de cafea la ibric are legătură cu felul în care reacționează aceasta în momentul în care fierbe. Ca să nu mai dea cafeaua în foc, poți să reduci ușor flacăra în timpul procesului de fierbere. În mod normal, cafeaua ar trebui să fiarbă timp de aproximativ patru minute – nu mai mult.
Nu toți consumatorii sunt mulțumiți de această modalitate de a stopa cafeaua să dea în foc. Pe rețelele sociale au avut loc dezbateri intense cu privire la felul în care ar trebui să fie preparată cafeaua la ibric, de fapt. Un utilizator online a împărtășit cu comunitatea sa un truc ce ar putea să fie foarte util în acest sens.
Când pui cafeaua la fiert, în ibric, las-o la flacără medie timp de aproximativ două minute. Apoi, după ce a trecut jumătate din timpul de fierbere, plasează ibricul pe diagonală, la foc mic, așa cum se arată în imaginea de mai sus. Asigură-te că imediat sub partea inferioară a ibricului ai așezat cana pentru cafea suficient de mare.
În momentul în care amestecul va fierbe, cafeaua se va transfera direct în cana în care vei servi băutura. Așa vei putea să menții curat aragazul în fiecare dimineață și nici nu vei face risipă de cafea.