Secretul cafelei la ibric. Ce ingredient trebuie pus, de fapt, schimbă tot gustul

Secretul cafelei la ibric. Ce ingredient trebuie pus, de fapt, schimbă tot gustul
Secretul cafelei la ibric.

Secretul cafelei la ibric. Ce ingredient trebuie pus, de fapt, schimbă tot gustul. Cafeaua reprezintă pentru mulți un ritual de trezire în fiecare dimineață, dar și de socializare. Dacă preferi cafeaua la ibric, trebuie să știi că există un ingredient care se adaugă, pentru a da o aromă cu totul specială.

Secretul cafelei la ibric

O cafea la ibric este încă preferată de multe persoane, deși mai noi se folosește espressorul. Însă cei care preferă cafeaua făcută după maniera clasică trebuie să știe că un anumit ingredient adăugat va da un plus de savoare licorii.

Mai trebuie spus însă că punctul esențial de plecare pentru o cafea bună ca boabele să fie de calitate și să fie proaspăt râșnite. Deși ingredientele pentru care mulți optează atunci când își pregătesc o cafea la ibric sau la espressor sunt, de regulă: lapte, scorțișoară sau nucșoară. Iată rețeta pentru o cafea la ibric perfect:

Ingrediente

800 ml apă
5 linguri mari cu vârf de cafea (de preferat, proaspăt măcinată)
1 linguriţă mică de zahăr brun
1 linguriţă mică de cacao

Mod de preparare

Mai întâi se începe prin a pune apă la fiert, adăugând și o linguriță de zahăr. Când apa începe să dea în clocot, se ia ibricul de pe foc și se pune pe rând, câte o linguriță de cacao. Amestecă ușor după fiecare lingură pe care o adaugi, până ce se omogenizează în apă. În mod neașteptat, pudra de cacao o să îi dea cafelei tale o aromă specială, de ciocolată, foarte delicioasă.

Apoi, se pune iar ibricul la foc mic spre mediu și se continuă amestecarea. Când spuma se formează deasupra ibricului, cafeaua este gata preparată și se poate lua de pe foc. După aceea, se continuă amestecarea până ce se înmoaie spuma și se omogenizează cu restul lichidului. Nu mulți știu că o cafea cu spumă deasupra conține, de fapt, cu mult zaț la suprafață.

Cafeaua se lasă vreme de cinci minute în ibric pentru a se odihni și a se întrepătrunde toate aromele, înainte de turna licoarea în ceașcă. În funcție de preferințe, se poate adăuga și lapte, însă el ar trebui încălzit separat, înainte de a-l pune în cafeaua caldă.