Mihaela Bilic este unul din cei mai cunoscuți medici nutriționiști de la noi din țară. Ea este urmărită de foarte mulți români pe rețelele de socializare pentru sfaturile legate de alimentație. Specialistul oferă acum detalii despre alimentul special care trebuie să se afle în dieta zilnică. Unele gospodine sunt de părere că acesta este greu de integrat în meniul familiei, dar există multe rețete unde poate fi pus în evidență. Despre ce este vorba?
Mihaela Bilic este unul din cei mai cunoscuți și iubiți medici nutriționiști de la noi din țară. Aceasta le oferă des românilor sfaturi despre o alimentație echilibrată. De asemenea, cea din urmă este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde vine cu detalii despre diverse produse sau combinații de alimente pe care românii trebuie să le includă în dieta zilnică.
Recent, cunoscutul nutriționist a vorbit despre beneficiile unor gustări la care mulți apelează. Mai exact, este vorba despre amestecul de nuci. Deși ajută la combaterea oboselii și creșterea energiei fizice și mentale, au multe calorii și nu sunt recomandate deloc pentru oamenii care au o bilă leneșă.
„Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!
(…) Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă.’, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Nucile conțin grăsimi nesaturate și alte substanțe nutritive care oferă efecte protectoare împotriva bolilor de inimă. Specialistul recomandă ca acestea să fie consumate proaspete de oamenii care își permit din punct de vedere al sănătății acest lucru. Ele pot fi introduse în băuturi sau în deserturi ori servite pe platouri cu diverse brânzeturi.
„Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.’, a mai adăugat Mihaela Bilic.
– conțin multe fibre și minerale (magneziu, fier)
– au vit E și fitonutrienți cu efect antioxidant
– sunt sursa de Omega 3 cu efect anti-inflamator
– contin grăsimi mono-nesaturate care cresc colesterolul bun (HDL)
– conțin grăsimi poli-nesaturate care scad colesterolul rău (LDL)