13 oct. 2022 | 13:48

Recep Erdogan, ajuns la capătul puterilor privind încercările de mediere ale războiului din Ucraina. Mesajul trimis Occidentului înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin

News
Recep Erdogan, ajuns la capătul puterilor privind încercările de mediere ale războiului din Ucraina. Mesajul trimis Occidentului înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin
Recep Erdogan, lider turc

Președintele Turciei, Recep Erdogan, este unul dintre liderii statelor membre NATO, care și-a păstrat neutralitatea și a încercat să medieze războiul din Ucraina pe cale diplomatică. În cursul zilei de astăzi, liderul turc a transmis un nou mesaj către Occident, prin care solicită vehement încetarea războiului. De asemenea, Recep Erdogan urmează să aibă o întâlnire cu Vladimir Putin, în Kazahstan, moment în care Kremlinul speră să primească o propunere concretă privind negocierile cu Ucraina.

Liderul turc imploră încetarea războiului din Ucraina

Recep Erdogan a făcut apel, joi, la încetarea războiului din Ucraina, în timpul unei conferințe desfășurate în Kazahstan, acolo unde este prezent și liderul rus, Vladimir Putin. Președintele turc a reamintit încă o dată faptul că, prioritatea tuturor statelor este aceea de a înceta vărsarea de sânge care are loc de șapte luni încoace.

Acesta a amintit de toate inconveniențele pe care le suportă fiecare țară în parte, însă a subliniat nevoia imperioasă a încetării luării de vieți omenești, evenimente care au marcat populația întregii planete, încă de la începutul războiului.

„Fiecare dintre noi simte impactul regional și global al crizei din Ucraina. În ciuda acestor dificultăți pe teren, prioritatea noastră este să punem capăt vărsării de sânge cât mai curând posibil”, a declarat liderul de la Ankara.

În cursul zilei de astăzi, Erdogan și Putin urmează să poarte o discuție referitoare la interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA). Cu această ocazie, un consilier de la Kremlin a precizat, ieri, că liderul rus așteaptă să-i fie propuse idei pentru pace, subliniind că „ne așteaptă o discuție foarte interesantă și, sper, utilă”, a transmis Yuri Ushakov.

Erdogan a solicitat în repetate rânduri încetarea războiului, asumându-și rolul de mediator între cele două țări.
Până acum, singura realizare semnificativă a fost reprezentată de acordul de la Istanbul intermediat alături de ONU dintre Moscova și Kiev, permițând astfel reluarea transporturilor de cereale din porturile de la Marea Neagră din Ucraina, reușind astfel să fie evitată o criză alimentară.

Kremlinul, optimist cu privire la oportunitățile de negociere cu Ucraina

În cursul zilei de miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat entuziasmul exprimat și de colegul său, Yuri Ushakov, privind oportunitățile de negociere ale încetării războiului din Ucraina, dar și de alte probleme actuale.

„Pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru întâlnire. Discuțiile vor fi o oportunitate de a discuta despre situația din Ucraina, relațiile bilaterale și de a face schimb de opinii asupra problemelor actuale”, a transmis Dmitri Peskov.

Vă remaintim că, în ciuda relației bune pe care Turcia a dezvoltat-o în timp cu Rusia, președintele Recep Erdogan a condamnat anexarea ilegală a regiunilor din Ucraina, etichetând acțiunea, drept o „încălcare gravă” a dreptului internațional.

 

 

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Sondaj INSCOP: Cine intră în turul II la alegerile prezidențiale și cum arată o finală Ciolacu - Simion
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Patru zodii care vor avea o după amiază grea. Trebuie să fie atente la acțiunile lor
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Putin a dat ordin. Rusia a pornit războiul hibrid cu România. Județele vizate
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
Ce au ajuns să facă KAMALA și TRUMP pentru câteva VOTURI. Bătălia e FOARTE STRÂNSĂ!!
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro