10 oct. 2022 | 18:53

Planta care nu dispare din curte, sub nicio formă. Dacă o ai, va scădea valoarea imobilului tău

Știri generale
Planta care nu dispare din curte, sub nicio formă. Dacă o ai, va scădea valoarea imobilului tău
Planta care nu dispare din curte, indiferent ce îi faci. Din cauza ei, prețul unei locuințe scoase la vânzare poate scădea considerabil.

Planta care nu dispare din curte, indiferent ce faci. Nici măcar substanțele chimice puternice nu pot să determine moartea acesteia. Cercetătorii încearcă din răsputeri să găsească o modalitate de a o elimina din curțile oamenilor. Mai ales din cauza consecințelor pe care planta le are asupra prețului unui imobil dat spre vânzare. 

Planta care nu dispare din curte

Este despre despre troscotul japonez, una dintre cele mai aspre plante de pe pământ. Poate să pară un tufiș de frunze obișnuit, însă nu este deloc așa. Dacă o ai în curte, nu va muri niciodată. Prin urmare, tot ce poți face este să îi admiri calitățile estetice și nobile. Cel puțin, până în momentul în care oamenii de știință vor găsi o modalitate de a o ucide.

Atenție, însă! Nu este deloc de joacă cu acest tip de plantă. Știi la ce pericol te expui, din cauza troscotului japonez? Dacă nu iei măsuri drastice de la început, generațiile viitoare vor fi nevoite să facă față unei adevărate păduri de tulpini dense, asemănătoare bambusului. Pentru viitorii locuitori va fi o reală provocare să crească cu troscotul japonez în apropiere.

Troscotul japonez face parte dintr-o familie de specii exotice de 13.000 de plante. A fost descoperit la începutul colonialismului, în secolul al XV-lea. Dintre toate speciile, aceasta este una dintre cele mai greu de înfruntat. Dacă se dezvoltă într-o grădină suburbană, o poate sufoca în totalitate, întinzându-se chiar și pe linii de cale ferată și canale.

Nu este imposibil să îndepărtezi această plantă din curtea ta, dacă o ai. Totuși, eforturile pe care trebuie să le faci sunt uriașe. Terenul în care este plantat troscotul japonez trebuie, practic, extras. Săpăturile trebuie să fie realizate la cel puțin 5 metri adâncime, eliminând absolut toate rădăcinile plantei. Dacă rămâne ceva în urmă, vei fi nevoit să o iei de la capăt.

Prețurile caselor scad cu 15% din cauza unei tulpini

Unii grădinari au rămas profund șocați de faptul că, după 20 de ani de la extragere, planta a găsit o cale de a reveni în grădinile lor. Chiar și cele mai mici fragmente ale troscotului japonez rămase în pământ pot conduce la efecte negândite. Un studiu citat de BBC a indicat că această plantă poate să se dezvolte complet dintr-o bucățică de doar 0,3 grame de rădăcină, echivalentul a aproximativ un vârf de cuțit de sare.

Cercetătorii caută acum tot felul de metode de a combate extinderea acestei plante. Mai ales în Marea Britanie, unde poate fi regăsită deseori în curțile oamenilor. Problema este că, din cauza acestei plante, prețurile locuințelor sunt reduse semnificativ. Nimeni nu vrea să aibă în curte o plantă de trei metri, de care nu poate scăpa.

Mii de proprietari de terenuri din Marea Britanie au încercat să amenajeze curțile cu ajutorul troscotului japonez în așa fel încât să fie atractiv pentru cumpărători. Însă oamenii nici nu vor să audă despre o astfel de variantă. Prețurile locuințelor care au în curte această plantă sunt reduse cu procente extreme de mari.

Citește și: Plantele nocive pe care mulți români le au în casă. Scapă imediat de ele, ce riscuri există

O singură tulpină de troscot japonez determină scăderea prețului de vânzare a unei locuințe cu 15%, potrivit sursei citate. Multe instituții bancare refuză chiar să acorde împrumuturi cumpărătorilor care sunt dispuși să achiziționeze locuințe în jurul cărora sunt astfel de plante. În ochii unora, din cauza trosctorului japonez, proprietățile au zero valoare.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Sistemul medical din România, în alertă. A apărut boala care omoară în 48 de ore
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
E CLAR cine va fi CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE. Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro