09 oct. 2022 | 16:39

Greșelile care strică bateria telefonului mobil. Nu mai proceda așa

Diverse
Greșelile care strică bateria telefonului mobil. Nu mai proceda așa
Ce obiceiuri afectează sănătatea bateriei telefonului tău

Sănătatea bateriei este un lucru foarte important pentru telefonul nostru. Specialiștii recomandă evitarea acestor greșeli, astfel încât dispozitivul nostru să poată fi folosit cât mai mult timp, fără probleme. Iată despre ce este vorba.

Obiceiuri care afectează bateria telefonului

Dacă sunteți genul de persoană care folosește telefonul de dimineață până seara, sănătatea bateriei va scădea considerabil în timp. Specialiștii recomandă folosirea telefonului doar atunci când chiar avem nevoie de el.

  • Nu folosiți încărcătorul original

Unul dintre obiceiurile care afectează bateria dispozitivului nostru este utilizarea încărcătorului nepotrivit. Un încărcător care nu este dedicat telefonului nostru poate scurta durata de viață a oricărei baterii. Este recomandat să folosiți doar încărcătoare originale, chiar dacă sunt mai scumpe.

  • Încărcarea telefonului atunci când este cald

O altă greșeală care afectează grav bateria este încărcarea telefonului atunci când este cald. Atunci când cuplați încărcătorul la întrerupător, iar acesta are deja o temperatură înaltă, poate duce la supraîncălzire, iar bateria va fi afectată. De asemenea, este indicat să renunțat la husă atunci când încărcați telefonul.

  • Încărcarea telefonului până la 100%

Este un obicei despre care nu multă vorbește, însă bateria telefonului are de suferit atunci când este încărcată până la 100%. Din acest motiv, majoritatea telefoanelor se încarcă repede până la 80%, însă până la 100% mai greu. Recomandat ar fi să mențineți nivelul de bateria între 20% și 80%.

  • Lăsați prea multe funcții activate

Un alt obicei care duce la deteriorarea bateriei este lăsarea Bluetooth-ului, WiFi-ului sau geolocalizării activate tot timpul. În acest fel, se consumă energie în mod inutil.

Ce durată de viață au bateriile telefoanelor mobile

Cele mai multe telefoane mobile din ziua de azi au bateriile cu litiu. Acestea au o durată de viață cuprinsă între 300 și 500 de cicluri de încărcare. Presupunând că se consumă câte un ciclu complet în fiecare zi, bateria telefonului are o durată de viață de circa un an și jumătate.

Cu toate acestea, folosirea anumitor aplicații, obiceiurile de încărcare și alte dispozitive conectate la telefonul nostru pot afecta sănătatea bateriei într-un mod negativ pe parcursul anilor. Desigur, puteți schimba bateria telefonului dacă observați că aceasta nu mai este atât de durabilă ca de obicei.

Citește și: De ce să nu mai încarci telefonul mobil până la 100%. Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Traian, cuceritorul Daciei. Cenușa lui a fost împrăștiată într-un loc important pentru români
Click.ro
O femeie, fost ofițer de penitenciar, a fost condamnată la 15 luni de închisoare, după ce a fost filmată făcând sex cu un deținut
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum și-a amenajat Maurice Munteanu apartamentul de 117.000 de euro din București. Imaginile s-au viralizat pe internet! Wow, ce decor!
Unica.ro
Previziuni 2025. Trei zodii atrag norocul, dragostea, romantismul
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
Traian Băsescu a uimit toată România. Nimeni nu l-a mai văzut așa pe fostul președinte
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
SE SCHIMBĂ TOT în legea pensiilor! ANUNȚ OFICIAL
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro