Câte zile trebuie să ții varza pentru murare, potrivit gospodinelor pricepute. Varza murată se face delicioasă și va ține mult timp doar dacă se țin cont de câteva sfaturi atunci când aceasta se bagă la butoi. Cum se acrește cel mai bine varza, vezi în rândurile de mai jos.
Atunci când gospodinele pregătesc varză murată țin cont de câteva reguli bine stabilite. De asemenea, un alt lucru important pentru varza pusă la murat este și temperatura la care aceasta este păstrată.
Astfel, pentru murare rapidă este nevoie de o temperatură de 25 de grade, iar varza va fi gata după aproximativ șapte zile. La fiecare grad sub cele 25 de grade Celsius se adaugă patru zile la timpul nominal de murare. Astfel, la o temperatură de 20 de grade varza se va mura în 17 zile. Temperatura optimă de murare pentru varza de iarnă este de 18 grade Celsius. În acest fel varza va fi numai bună de gătit în 21 de zile.
Dacă doriți să faceți varză murată la o temperatură de 5 grade Celsius, trebuie să știți că aceasta va deveni acră după 87 de zile, adică aproximativ trei luni. Astfel, contează foarte mult unde depozitați varza pusă la murat. Dacă locul este rece, luați în calcul să o puneți mult mai devreme la murat, astfel încât să numai bună pentru sarmalele de Crăciun.
După ce se procesul de fermentație lactică s-a încheiat, varza murată se păstrează pentru timp îndelungat la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius.
Conform gospodinelor pricepute, cele mai importante trei lucruri de care trebuie să ții cont atunci când pui varză la murat sunt: concentrația soluției de apă cu sare, temperatura la care are loc fermentația, precum și ca procesul de fermentație să aibă loc în condiții anaerobe.
De asemenea, pentru un gust deosebit al verzei murate, specialiștii spun că e bine să punem ardei iuți printre verze, În plus, foarte important este să ne asigurăm că între verze nu există spațiu. De asemenea, varza trebuie scobită cât mai adânc pentru ca saramura să pătrundă mai facil dinspre interior către frunze.
În cazul în care nu se îndepărtează cotorul cât mai bine, varza se va mura mai greu dinspre exterior, riscând ca zona din mijloc să rămână neacră și tare.
Nu în ultimul rând, concentrația de sare la varza murată trebuie să fie de o lingură cu vârf la fiecare litru de apă. De asemenea, sarea trebuie să fie neapărat grunjoasă.