05 oct. 2022 | 12:11

Cum repari hainele intrate la apă. Ce trebuie să le faci imediat

Utile
Cum repari hainele intrate la apă. Ce trebuie să le faci imediat
Cum poți să repari simplu hainele intrate la apă?

Cu siguranță te-ai îngrijorat și tu pentru hainele care s-au stricat în timpul spălării din cauza unei defecțiuni. Desigur că acest lucru se poate întâmpla și dacă nu ești suficient de atent atunci când pui rufele în mașină. Chiar și cele mai bune gospodine au întâmpinat această problemă și au crezut că trebuie să își ia adio de la piesele vestimentare preferate. Nu este nevoie să acționezi atât de extrem pentru că experții vin cu câteva trucuri pentru o asemenea situație. Ce trebuie să faci atunci când ți se întâmplă asta?

Cum refaci hainele intrate la apă: ce trebuie să facă toate gospodinele

Cu siguranță toată lumea a întâmpinat măcar o dată această situație. Chiar și multe dintre gospodine au făcut greșeli uriașe și s-au trezit cu hainele în mărimi mult mai mici după ce le-au scos din cuvă. Specialiștii te sfătuiesc să nu ignori etichetele hainelor sau să nu le tai imediat după ce le cumperi.

Nu este nevoie să stai cu emoții de fiecare dată când bagi la spălat. Încearcă să păstrezi etichetele pentru că acolo vei vedea temperatura în care ele trebuie să fie curățate. Totuși, dacă le strici poți să le readuci în forma inițială. Ai mai jos câteva trucuri utile care te pot ajuta într-un asemenea scenariu!

Pas cu pas

Spală la un ciclu mai blând: este util să le speli după la un ciclu mai blând și să folosești un detergent delicat.

Șampon de bebeluși: un astfel de produs este foarte fin și te poate ajuta să ai hainele ca înainte. Stoarce hainele după ce le-ai înmuiat în apă călduță cu șampon special și acoperă fiecare piesă vestimentară cu un prosop. O să vezi că dimensiunea o să își revină la normal.

Fier de călcat: poți să te folosești și de fierul de călcat. Înmoaie hainele în apă călduță cu detergent și mai apoi calcă piesele vestimentare în timp ce tragi ușor de părțile micșorate.

Renunță la uscătorul de rufe: experții susțin că este mai bine să renunți la dispozitivul acesta pentru că de cele mai multe ori deteriorează țesăturile. Este posibil ca hainele să fie uzate mult mai ușor.

Ai grijă la instrucțiuni: nu este deloc recomandat să rupi eticheta hainelor pe care le cumperi din diverse magazine. Pe ea poți să găsești temperatura la care trebuie spălate. În modul acesta vei putea evita să muncești în plus pentru a le readuce la măsurile normale.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Capital.ro
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Apare o nouă TAXĂ . Ce vor plăti românii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro