Cu ce să speli butoiul pentru varza murată? Așa cum scriam zilele acestea, octombrie este cea mai bună perioadă de pus varză murată. În special în jurul datei de 26 ale lunii. Dar, ca orice gospodină care se apucă de pus murături, are de făcut un prim pas. Este la fel de important. Este vorba de spălarea butoiului pentru varza murată. majoritatea știu cum să facă asta, dar există un truc care te va ajuta să faci asta mai repede. Așa că, ne-am gândit să-ți spunem cu ce să speli butoiul pentru varza murată. Făcând asta, varza va rezista toată iarna cu acest truc.
Pentru gospodine începe perioada pregătirilor de iarnă, asta însemnând și pregătirea verzei pentru murat. Așa cum vă recomandam, cea mai bună perioadă pentru a pune varza murată, este în jurul datei de 26 octombrie, de altfel este o datină împământenită la țară.
Așa că, este momentul să mergeți la cumpărături, dacă nu aveți grădina proprie, și să vă căutați cele mai mari și mai frumoase verze.
Acesta este primul pas. Un al doilea pas, ar fi pregătirea butoaielor, sau a putinei, cum i se mai spune la țară. Ăsta ar fi momentul în care să le pregătiți.
Dar, dacă sunt deja folosite și pentru recolta de varză murată de anul trecut, ar cam trebui spălate. Aici intervine trucul pe care vi-l propunem și care va face ca varza să reziste toată iarna.
Dacă nu ai un butoi, ne-am gândit, în primă fază, să-ți facem câteva recomandări. Ar trebui să aveți un butoi de plastic alb cu capac, cam de 20 l.
Este important să alegeți calitatea butoiului de plastic cu capac. Vă va permite să preparați o mulțime de murături în saramură de casă.
Varza sau castraveții murați în saramură de casă sunt una dintre cele mai populare murături în saramură pe care le puteți face acasă.
Acum că avem butoiul, hai să trecem la cu ce să speli butoiul pentru varza murată. Răspunul este foarte simplu, și ai toate ingredientele la tine în bucătărie.
Este vorba de o soluție simplă, realizată din apă fierbinte și banalul bicarbonat de sodiu.
Ce ai de făcut este să pui o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu la minim un litru de apă, apoi dai apa în fiert și lași soluția cam 3 ore în butoi.
Apoi, spală din nou butoiul cu apă caldă, ulterior limpezește-l cu apă rece. Gata! Acum știi și c ce să speli butoiul pentru varza murată!
Acum poți pregăti legumele peferate și varza murată așa cum trebuie. Va fi mai ușor cu acest butoi de plastic alb de 20 l, sau unul de lemn (putină), dacă ai. Baftă!