A pus un săculeț cu boabe de muștar în butoiul cu varză murată și a descoperit un truc genial. Ce a observat în câteva zile

A pus un săculeț cu boabe de muștar în butoiul cu varză murată și a descoperit un truc genial. Ce a observat în câteva zile
A pus un săculeț cu boabe de muștar în butoiul cu varză murată și a descoperit un truc genial

De ce să pui un săculeț cu boabe de muștar în butoiul cu varză murată și a descoperit un truc genial. Fructele și legume proaspete ale verii încep să fie tot mai puține pe tarabele din piețe. În prezent, oamenii se pregătesc de sezonul rece și încep să pună murături pentru iarnă.

A pus un săculeț cu boabe de muștar în butoiul cu varză murată și a descoperit un truc genial

Unul dintre trucuri constă în adăugarea condimentelor în borcanul cu murături sau în butoiul cu varză. Ingredientele puse vor oferi un gust deosebit murăturilor, ferindu-le și de floare. De altfel, apariția florii de murături este o problemă cu care se confruntă multe gospodine care au pus conserve pentru iarnă.

Acea floare de mucegai poate apărea din tot mai multe cauze. După apariția ei, gustul și consistența murăturilor pot avea de suferit, însă lichidul din borcan se tulbură și devine albicios.

O cauză comună a apariției florii în borcanele cu murături este nesterilizarea sau sterilizarea incorectă a borcanelor. Sau poate că nu a fost bine pus capacul sau poate nu este etanșat cum trebuie, fapt care a permis bacteriilor să pătrundă în interior.

Pentru a preîntâmpina apariția florii, se poate adăuga în borcanele cu murături condimente cum sunt boabele de piper sau cele de muștar, dafin, hrean, care au un rol antibacterian și împiedică dezvoltarea mucegaiului.

De asemenea, pentru ca zeama să nu devină vâscoasă și pentru a ține murăturile tari pentru o cât mai lungă perioadă, trebuie să adaugi în borcane frunze și crenguțe de vișin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat.

Un secret al murăturilor este să adaugi în borcan și un săculeţ din pânză rară umplut cu boabe de muştar, care să acopere bine suprafaţa murăturilor până la marginea borcanului. Astfel, murăturile nu vor mai face floare.

Cum depozitezi corect murăturile

De asemenea, atunci când pui murături trebuie să ai grijă să folosești sare neiodată, deoarece iodul provoacă înmuierea vegetalelor și dă acel aspect neplăcut al saramurii din borcan.

La murături se pune numai sare grunjoasă. Nu se recomandă să folosești sarea de masă, întrucât conține aditivi care strică saramura și duce la apariția florii.

Un alt sfat pentru a preveni apariția florii este ca murăturile să fie păstrate într-un loc răcoros, spre exemplu într-un beci sau o pivniță. Temperatura nu trebuie să depășească însă 8-10 grade Celsius. Un alt aspect foarte important este faptul că murăturile trebuie să fie complet acoperite de saramură în borcan.