03 oct. 2022 | 09:57

Brânzoaice ca la bunica acasă. Secretul ca să iasă pufoase și delicioase

Sfaturi Culinare
Brânzoaice ca la bunica acasă. Secretul ca să iasă pufoase și delicioase
Brânzoaice ca la bunica acasă

Nu există persoană care să nu fi mâncat vreodată brânzoaice ca la bunica acasă. Brânzoaicele sau plăcintele poale-n brâu reprezintă pentru mulți dintre noi gustul copilăriei de odinioară, mai ales când mergeam la țară. Bunica le scotea calde din cuptor și era imposibil să le reziști. Așadar, dacă ți-e poftă de ceva dulce, care se prepară rapid și simplu, vă propunem să încercați brânzoaice ca la bunica acasă. Trucurile geniale ca să iasă pufoase și delicioase!

Brânzoaice ca la bunica acasă. Cum le prepari să iasă pufoase și delicioase

Brânzoaicele, denumite și băscuțe pufoase umplute cu brânză, sunt extrem de apreciate de toată lumea. Pentru cei care își dorească să trăiască să resimtă din nou gustul copilăriei, trebuie să prepare brânzoaice ca la bunica acasă. Acestor bunătăți nu le poți rezista, căci sunt extrem de gustoase, de te lingi pe degete. Multe gospodine le prepară cu brânză din belșug, aromatizate cu vanilie și coajă de lămâie.

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, trebuie să gătești aceste bunătăți ca la bunica acasă! Sunt de-a dreptul delicioase, pufoase și extrem de ușor de făcut. Iată rețeta completă a acestor plăcinte!

Ingrediente pentru brânzoaice

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g zahăr
  • 600 g făină
  • 250 ml de lapte
  • 3 g drojdie uscată
  • un vârf cuțit de sare
  • 4 ml esență de lămâie.

Pentru umplutură:

  • 550 g brânză de vaci proaspătă
  • 75 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 1 ou + 1 albuș
  • 2 linguri griș
  • 50 g stafide
  • un vârf de cuțit de sare
  • 4 ml esență de lămâie.

Mod de preparare brânzoaice ca la bunica acasă

Pentru ca aluatul să iasă așa cum îl făcea bunica, toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Pentru început, se cerne 500 g de făină într-un bol, se face o adâncitură la mijloc, acolo unde se pune drojdia cu o lingură de zahăr. Apoi se încălzește laptele și se adaugă puțină drojdie, amestecând-o cu zahărul și puțină făină, pentru a forma maiaua. Bolul se acoperă și se lasă la odihnit aproximativ 30 de minute.

Într-un alt vas, se amestecă ouăle cu puțină sare, restul de zahăr plus cel vanilat, esența de lămâie și untul moale. Tot amestecul se varsă peste drojdia activată. Se amestecă bine totul, adăugând, treptat și făina de pe margini și restul de lapte călduț.

Brânzoaice ca la bunica acasă

Brânzoaice ca la bunica acasă

Prima dată, aluatul se frământă în bol, apoi se transferă pe masa de bucătărie. Înainte de a începe să frământați aluatul, trebuie presărată niște făină pe masă pentru a nu se lipi aluatul. Se frământă până când aluatul devine nelipicios, apoi se acoperă și se lasă să crească la loc cald, până își dublează volumul.

Brânza pe care o folosim la umplutură trebuie să fie bine scursă. Într-un bol se amestecă brânza cu un ou, cu zahărul, cu zahărul vanilat, puneți și coaja rasă de lămâie, dar și un praf de sare. La final se pune grișul și stafidele, care au fost hidratate înainte.

Brânza este importantă când preparăm brânzoaice

Când aluatul s-a dospit îndeajuns, acesta se împarte în 12 părți egale. Se întinde fiecare parte de aluat în formă pătrat, peste care se pune o lingură de umplutură la mijloc și se adună colțurile la centru, lipindu-le prin presare.

Toate brânzoaicele obținute se înțeapă cu furculița, pentru a nu se desface în timpul coacerii .

Brânzoaicele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor, nu înainte de a fi unse cu ou amestecat cu lapte. Se lasă la cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Când sunt gata, peste brânzoaice ca la bunica acasă se adaugă zahăr pudră. Poftă bună!

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Cozonacul cu umplutură de fistic, vedetă pe masa de Crăciun. Rețeta devenită virală pe internet
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Pensionarii care primesc PENSII DIFERITE de la 1 ianuarie
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro