24 sept. 2022 | 17:50

Greşeala pe care o faci când găteşti ceva cu usturoi. Detaliul care strică toată mâncarea

Diverse
Greşeala pe care o faci când găteşti ceva cu usturoi. Detaliul care strică toată mâncarea

Orice gospodină știe că usturoiul este unul dintre acele ingrediente care dau un plus de savoare oricărui preparat culinar. De asemenea, usturoiul are proprietăți benefice asupra organismului, atunci când este consumat în cantități moderate. Iată ce erori trebuie să eviți, pe viitor, atunci când pregăteși o mâncare cu usturoi.

Ce greșeală fac toți românii atunci când gătesc cu usturoi

În sezonul ploios, gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai bogate în calorii, preparate culinare cu sosuri și gusturi inedite. Ceapa și usturoiul sunt printre ingredientele preferate ale românilor, când vine vorba de adăugarea unui plus de savoare mâncării.

Cu toate acestea, marii chefi bucătari atrag atenția asupra unui mic detaliu. Potrivit experților în arta culinară, trebuie să fii extrem de atent cum dozezi porția de usturoi în rețeta ta.

Dacă torni prea mult usturoi, indiferent că vorbim de el pisat, zdrobit, tocat sau întreg, s-ar putea să alterezi gustul mâncării, lucru pe care sigur nu ți-l dorești. Cu alte cuvinte, prea mult usturoi în mâncare va adăuga un gust amărui preparatului, unul pe care sigur nu ți-l dorești.

Ce cantitate de usturoi ar trebui să mănânci zilnic

De asemenea, nu este recomandat să consumi o cantitate mare de usturoi pe zi. Potrivit specialiștilor, este indicat să mănânci maximum trei căței de usturoi pe zi. În caz contrar, te poți confrunta cu anumite probleme și disconfort la nivelul stomacului.

Un alt sfat prețios este să eviți usturoiul îngălbenit, deoarece acela nu mai are niciun gust. Mai mult de atât, gospodinele te sfătuiesc să prăjești usturoiul în tigaie, preț de 2 minute, având grijă să nu se ardă. Ca să previi asemenea nenoroc, tot ce trebuie să faci este să pui usturoiul în tigaie, la final.

Usturoiul poate fi consumat în salate, lângă peștele preparat la grătar, în mujdei și în diferite preparate culinare. Desigur, gusturile sunt împărțite.

În timp ce pe unele persoane le deranjează doar mirosul înțepător al usturoiului, altele sunt de părere că acest ingredient dă un plus de savoare oricărui preparat culinar.

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este că usturoiul nu trebuie ținut la frigider, ci în cămară, în sertar sau pe blatul din bucătărie. După ce cureți usturoiul, nu îl speli, ci pur și simplu îl toci sau îl pisezi folosind cuțitul sau zdrobitorul special.