Halloween 2022 se apropie cu pași repezi. Această sărbătoare va avea loc duminică, 31 octombrie, atunci când se spune că se celebrează morții, răul, ocultul și vrăjitoarele. În această zi sunt interzise anumite lucruri de care trebuie să ții neapărat cont. Ce nu trebuie să nu faci sub nicio formă de Halloween 2022!
An de an, ziua de 31 octombrie este dedicată sărbătorii de Halloween. Această sărbătoare a luat naștere în Statele Unite ale Americii, în secolul al XIX-lea. De ani buni a luat amploare și la noi în țară, iar românii țin cont de o serie de superstiții și obiceiuri în ultima zi din octombrie.
Halloween 2022. Ce este interzis să faci! Tradițiile vechi susțin că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele rele traversează granița din lumea noastră și cea de dincolo. De aceea, este musai să știi ce anume ai voie și ce nu să faci în seara respectivă.
În noaptea de Halloween 2022 este important să te ferești de lilieci! Dacă se întâmplă să vezi un liliac prin casă ori lângă casă, se spune că acolo se adună spiritele rele. Mai mult de atât, dacă cineva te strigă, nu trebuie să te întorci, pentru că se spune că este un spirit de pe lumea cealaltă venit să te ia cu el.
De Halloween 2022 nu trebuie să trântești ușile, fiindcă poți lovi o fantomă și îi vei atrage furia, bântuindu-te tot restul vieții.
De asemenea, dacă te duci într-un cimitir în noaptea de Halloween, nu trebuie să te uiți la umbra ta, care este creată de lumina lunii.
Mulți superstițioși nu ating o pisică neagră de Halloween 2022, pentru că vor avea parte de 7 ani de ghinion.
În seara de Halloween nu trebuie să discuți la cină, fiindcă astfel vei invita spiritele să se așeze la masă.
Halloween 2022. Ce este interzis să faci în această zi. Nu este bine să arăți cu degetul către un mormânt, ca nu cumva acesta să se usuce sau să putrezească. Tot în noaptea de 31 octombrie nu este bine să mergi la vânătoare, deoarece poţi răni un spirit care rătăcește.
În ultimii ani, Halloween-ul a devenit o sărbătoare celebrată și de noi, românii. Nelipsiții dovleci scobiți au devenit un obicei reprezentativ de Halloween și au menirea de a alunga spiritele rele. În plus, copiii se costumează și merg la colindat, din casă în casă, gazdele fiind obligate să îi primească și să le dea bomboane
În noaptea de 31 octombrie, Halloween-ul este, de fapt, sărbătoarea tuturor sfinţilor – All Hallows’ Even. Totul a pornit de la Jack, un zgârcit împătimit al băuturii şi care le juca mereu feste celor din jurul lui.
Într-o zi l-a provocat chiar pe Diavol, pe care l-a invitat să îi fie partener de pahar. Desigur, acesta nu avea de gând să plătească pentru băutura consumată şi îl păcăleşte pe Necurat să se transforme într-o monedă. Păstrează banul şi îi spune că îl va elibera abia după ce îi promite că nu îl va deranja în următorii ani. Dar cel care nu se ţine de cuvânt este chiar Jack care pune la cale o altă farsă.
Are nevoie, însă, de o flacără care să îl călăuzească. Necuratul îi trimite o flacără din Iad, iar Jack o introduce într-un nap scobit. De atunci, i se spune Jack, cel cu lanterna.
Cu timpul, irlandezii au început să folosească tărtăcuţe şi dovleci pentru a face felinare care să îi păzească de spiritele rele şi de Jack. În America, tradiţia de sculptare a dovlecilor a apărut în 1837 şi a fost asociată cu vremea recoltei. Abia la final de secol XIX devine specifică Halloween-ului.