În perioada mai rece a anului, ciorbele și supele devin vedetele anotimpului ploios. Gospodinele se îndreaptă spre rețetele unor preparate bogate în calorii, de preferat cele care se consumă calde. Care este secretul celei mai bune ciorbe de perișoare. Trebuie să încerci și tu asta.
Dacă ești genul de persoană care preferă să mănânce o porție caldă de ciorbiță de perișoare în anotimpul rece, atunci gospodinele ți-au pregătit o rețetă ideală, care te va face să te lingi pe degete. Secretul celor mai bune perișoare a fost dezvăluit. Cum se prepară ciorba:
Acum că ai făcut rost de toate ingredientele, este timpul să te apuci de rețeta propriu-zisă. Pentru început, vei curăța toate legumele, precum ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel.
Apoi, le vei tăia cubulețe. Iei o oală de mari dimensiuni și călești zarzavaturile. Mai departe, vei acoperi legumele tocate cu doi sau trei litri de apă cu sare. Ardeiul se toacă mărunt și se adaugă în ciorbă, pe care o vei pune la fiert pentru 45 de minute.
Între timp, vei prepara perișoarele, folosindu-te de anumite secrete pe care cele mai iscusite dintre gospodine le-au dezvăluit pe rețelele sociale.
Cel mai important truc este să dai carnea prin mașina de tocat, de două ori. Astfel, preparatul va fi foarte fin și nu va avea multă grăsime. Nu uita că orezul folosit trebuie să fie perfect uscat, în așa fel încât perișoarele să nu se împrăștie cât timp fierbe ciorba.
Mai departe, vei da ceapa prin mașina de tocat sau pe răzătoarea cea mai mică. Toacă pătrunjelul mărunt, apoi amestecă toate ingredientele pentru perișoare într-un bol. Frământă-le foarte bine, ca mai apoi să modelezi perișoarele, cu mâinile încă umede.
După ce fierb legumele, vei adăuga, pe rând, perișoarele în ciorbă. Lasă preparatul la fiert la foc mediu pentru încă 10 minute. Perișoarele fierte vor urca la suprafață, ia cât timp perișoarele vor sta pe foc, vei lua o spumieră sau o sită de mici dimensiuni pentru a lua spuma din supă.
La final, tot ce trebuie să faci este să adaugi zeama de lamâie și presari sare după gust. Ciorba de perișoare se servește fierbinte cu smântână și pătrunjel sau leuștean proaspăt.