Mulți oameni au achiziționat pernele cu memorie după ce acestea au ieșit pe piață. Specialiștii le-au recomandat în special pentru cei care au probleme în timpul somnului. Gospodinele au parte de un semn de întrebare în privința lor când vine vorba despre spălatul acestora. Ele nu trebuie să ajungă deloc în cuva mașinii de spălat. Cât de des trebuie să le cureți și de ce nu poți să te folosești de cel mai util aparat electrocasnic din locuința ta?
O curățenie ca la carte trebuie să înceapă de la baie și să se termine cu dormitorul sau sufrageria. Gospodinele știu cât de mult timp ia o astfel de zi plină de activități, mai cu seamă că detaliile sunt cele mai importante și consumă multe momente pe care ai putea să le petreci cu cei dragi.
Trebuie să ai grijă mai ales la camera în care te odihnești pentru a avea un somn de calitate. Lenjeriile trebuie să fie schimbate la câteva zile, iar fețele de perne spălate destul de des. Mulți din oamenii din ziua de azi folosesc perne cu spumă cu memorie, lucru care te pune să muncești în plus pentru că sunt mai delicate.
O pernă normală se schimbă la o săptămână pentru a fi spălată, iar una cu memorie trebuie dusă la curățat la două săptămâni. Dacă pui un astfel de obiect în cuva mașinii, riști să îl deformezi. Spuma poate fi destrămată foarte rapid din cauza mișcărilor din mașina de spălat. Nu trebuie să îți faci griji pentru asta pentru că există totuși și alte modalități de a spăla pernele.
Aspiră pernele: folosește atașamentul special pentru tapițerie și aspiră pernele ușor. Ai grijă să dezinfectezi obiectul pe care îl folosești. Stropește cu o soluție de curățare și mai apoi aspiră pentru a elimina pielea moartă, tipuri de praf, scame și alergeni îngropați în spumă.
Spală perna: dacă ai un recipient larg și încăpător, specialiștii îți recomandă să scufunzi perna în acesta. Pune apă călduță în vas alături de produse de curățat precum detergent lichid sau solid, iar mai apoi lasă perna la înmuiat. Nu uita să insiști în zonele în care este pătată.
Scoate perna din apă și lasă totul să se usuce în mod natural pe sârmă sau în balcon. Nu uita să storci puțin obiectul de surplusul de apă pentru ca procesul să nu fie unul atât de lung.