13 sept. 2022 | 12:08

De ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor din casa ta. Trebuie folosită la început de toamnă

Diverse
De ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor din casa ta. Trebuie folosită la început de toamnă
De ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor din locuința ta. Cu ce le va ajuta și cum se vor transforma florile.

Usturoiul este un dar al naturii pentru grădinari. Acest mic bulb care crește în pământ și este folosit, de obicei, de gospodine în bucătărie poate să aibă o mulțime de alte utilizări. Unul dintre rolurile pe care îl poate juca usturoiul este cel de pesticid. Cu ajutorul lui, poți să îndepărtezi păianjenii, țânțarii și toți dăunătorii de pe florile tale. Află în rândurile următoare de ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor din locuința sau grădina ta.

De ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor

Compușii activi de sulf din usturoi sunt o binecuvântare pentru grădinari. Folosit în cazul plantelor, usturoiul acționează ca un pesticid puternic. Acesta elimină ciupercile și paraziții de pe flori și le asigură un mediu sănătos de dezvoltare. Un spray de usturoi poate avea multe întrebuințări în casă. El poate fi aplicat atât pe flori, cât și pe legume, plante ornamentale etc.

Există două moduri diferite de a folosi usturoi ca pesticid pentru plante: sub formă de pudră de usturoi și sub formă de soluție de apă cu usturoi. În cel dintâi caz, tot ce trebuie să faci este să presari pe suprafața solului în care se află planta o linguriță de praf de usturoi.

Acesta va fi absorbit de sol cu toate proprietățile sale benefice pentru plantă. Pentru ca floarea să se bucure de toate beneficiile pe care i le poate oferi usturoiul, este nevoie ca acest tratament să fie repetat o dată la 20 de zile.

Cum prepari soluție cu apă cu usturoi pentru flori

În cel de-al doilea caz, cel al soluției de apă cu usturoi, este nevoie de mai multă atenție. Apa cu usturoi poate fi folosită atât ca spray pentru frunze, usturoiul fiind eficient împotriva afidelor. Soluția poate fi utilizată și ca pesticid pentru sol, pentru îndepărtarea dăunătorilor plantei.

Atenție! Cheia în cazul folosirii soluției cu apă cu usturoi este moderația. Deși soluția elimină eficient infestările, poate afecta negativ microbii benefici din sol, dacă este folosită prea des.

Pentru prepararea pesticidului pe bază de usturoi, nu aveți nevoie decât de o căpățână mică de usturoi (o puteți înlocui cu usturoi pudră) și de două căni de apă. Se dă usturoiul printr-un blender până la obținerea unei paste cât mai fine.

Se adaugă două căni de apă și se dă din nou în blender. Se toarnă amestecul obținut într-un recipient de sticlă și se lasă la stat într-un loc întunecat, timp de o zi. Când vrei să aplici pesticidul la nivelul plantei, trebuie să strecoți amestecul și să îl diluezi cu suficientă apă pentru a obține un galon de soluție. Când nu este utilizată, soluția trebuie păstrată la frigider.

Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și stropește solul plantei o dată pe săptămână, pentru a îndepărta dăunătorii.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro