Clătitele sunt consumate de oameni din întreaga lume. Gospodinele adoră să le prepare în special pentru cei mici pentru că se fac rapid, rețeta este una simplă și copiii le iubesc mai ales dacă sunt umplute cu ciocolată. Desigur că ele pot să aibă umplutură de miere cu nuci, dulceață, gem, cremă de brânză și somon ori brânză dulce și stafide. Indiferent de ce alegi să pui în mijloc, foile de aluat copt trebuie să fie bine făcute. Sigur ai ars și tu câteva care s-au lipit imediat cum le-ai pus în tigaie. Ce trebuie să faci ca să eviți asta? Bucătarii profesioniști știu acest truc.
Clătitele sunt rapide și reprezintă mereu cea mai bună soluție pentru gospodinele ocupate. În felul acesta nu stau prea mult în bucătărie, dar totuși oferă familiei un desert făcut în casă. Acestea pot fi sărate sau dulci. Cei mai mulți le mănâncă umplute cu gem, dulceață, cremă de ciocolată sau miere și nuci.
În cazul în care ai invitați la masă și nu știi ce aperitiv poți să mai gătești, prepară diferite tipuri de clătite sărate. Poți să faci foaia de clătite cu spanac umplută cu somon afumat și cremă de brânză cu mărar sau să pregătești clătite cu brânză sărată și roșii uscate.
Indiferent de cum alegi să le oferi celor dragi, foile de aluat trebuie să fie făcute ca la carte. Cu siguranță ai ars și tu cel puțin primele două sau trei clătite până când ai reglat coca. Nu trebuie să mai pierzi astfel din ingrediente pentru că există o soluție care să te ajute în acest sens.
Motivul pentru care ți se lipesc este simplu: pui prea multă făină sau prea mult lapte. Specialiștii recomandă să respecți rețeta clasică și să lași compoziția la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Moleculele de făină vor avea în modul acesta timp să se combine cu celelalte ingrediente. O altă cauză pentru lipirea clătitelor este faptul că tigaia nu este una specială pentru desertul prezentat astăzi. Ai nevoie de o tigaie uniformă și cu un fund subțire pe care să o pui la un foc mediu.
Bucătarii folosesc mereu un secret atunci când vine vorba de foile fine de clătite: câteva picături de ulei. Unge tigaia cu puțină grăsime și apoi pune aluatul. O să vezi că nu o să mai ai nicio problemă.