Testul optic pe care puține persoane îl deslușesc. Doar internauții cu atenție ca de vultur au putut să localizeze animalul din imagine în mai puțin de 60 de secunde. Practic, singurul lucru pe care trebuie să îl faci e să studiezi muntele înzăpezit din imaginea încărcată în acest articol și să găsești locul în care se află leopardul. La o primă vedere, nu pare că se află nimeni, nicăieri. Tu vezi leopardul din imagine?
Test optic. Imaginea de mai jos a fost realizată de fotograful indian de animale sălbatice Hira Punjabi. Artistul este în vârstă de 57 de ani. Într-una dintre călătoriile sale pe o stâncă acoperită de zăpadă în Himalaya, a fotografiat o felină evazivă, care, cel puțin la nivel aparent, nu se afla nicăieri.
Internauții au admirat profund fotografia. Însă dacă privitorii o analizează cu atenție, pot vedea că, într-un punct al imaginii apare și o felină. Aceasta a fost surprinsă pe fundalul alb și maro închis al peisajului, la o altitudine de aproximativ 14.000 de metri deasupra nivelului mării.
Descoperirea leopardului în imaginea cu pricina nu a reprezentat o provocare doar pentru amatorii de iluzii optice. Pentru a surprinde felina, supranumită în regiune și „fantoma cenușie a Himalayei”, artistul Hira Punjabi a trebuit să urce la altitudini unde temperatura aerului era cuprinsă între -20 și -30 de grade Celsius. Nivelul de oxigen era, acolo, foarte slab.
„A trebuit să folosesc toată ziua un încălzitor de mâini pentru a nu-mi îngheța mâinile. Altfel, nu aș fi putut să-mi folosesc aparatul foto. (…)
A fost un vis devenit realitate după 30 de ani. Am fotografiat mii de imagini cu tigri, lei și leoparzi în India. Dar este pentru prima dată când am văzut un leopard de zăpadă”, a declarat fotograful, stabilit în Mumbai, despre iluzia optică realizată, potrivit NYPost.
Nu este prima astfel de imagine care a pus internauții pe gânduri. Tu ai reușit să îți dai seama unde se află, de fapt, leopardul din imagine? Blana lungă a acestor feline și semnele mai puțin distinctive a acestora, care par că își schimbă forma odată cu mișcarea corpului, fac dificilă identificarea lor. Îți vom da, însă, un indiciu.
În prezent, leoparzii de zăpadă sunt o specie vulnerabilă la nivel mondial. Potrivit specialiștilor, doar 4.000 astfel de specii trăiesc în sălbăticie. Numărul concret al leoparzilor de zăpadă nu este cunoscut.