Indiferent că ești sau nu adeptul unui regim alimentar raw vegan, specialiștii atrag atenția asupra faptului că anumite legume nu doar că sunt mai gustoase dacă sunt gătite, ci acestea pot ajunge să fie nocive pentru organism, dacă sunt consumate crude. Care sunt legumele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată crude.
Pentru că pretutindeni auzi că trebuie să mănânci cât mai multe fructe și legume crude, specialiștii demontează anumite mituri privind consumul unor alimente.
Atunci când mănânci alimente crude, nu înseamnă neapărat că trebuie să mesteci bucățile mari de legume, ci le poți prepara în băuturi de tip smoothies sau le poți mărunți în salate.
Legumele care sunt pline de vitamine și eliberează mai multe substanțe nutritive, precum antioxidanți, atunci când sunt gătite sunt:
Specialiștii în nutriție atrag atenția asupra faptului că este trebuie să fim atenți ce legume mâncăm crude, chiar dacă organismul are nevoie de fibre pentru a avea o digestie corectă și sănătoasă.
Atunci când consumăm alimente bogate în prea multe fibre ne putem confrunta cu probleme precum balonare, indigestie sau constipație. Spanacul conține acid oxalic, care impiedica absorbția calciului în organism.
Citește și Cele mai sănătoase legume de toamnă pe care trebuie să le consumi. Ce beneficii au
Cruciferele sunt legumele care nu ar trebui consumate crude, spun medicii. Aici vorbim despre alimente precum conopida, broccoli, varză sau ridichii, folosite mai mult pentru a prepara diverse băuturi naturale sau smoothies.
Studiile arată că persoanele care consumă aceste legume crude în exces pot dezvolta anumite probleme de sănătate, precum hipotiroidismul, deoarece alimentele conțin o enzimă care ar bloca acțiunea glandei tiroide.
Varza kale se folosește din ce în ce mai des, fiind găsită în tot felul de rețete, fiind extrem de bună în prepararea unor smoothies, fiind bună pentru detox.
Cu toate acestea, specialiștii spun că nu este recomandat să consumi această legumă în fiecare zi, deoarece ți s-ar putea genera anumite probleme de sănătate.
Potrivit studiilor, numai o parte din populație poate avea aceasta problemă și încă nu se știe de ce acest efect apare selectiv. Alte alimente care nu trebuie consumate crude sunt leguminoasele, precum mazărea, năutul și lintea.
Citește și Top 10 alimente care au sub 40 de calorii. Vei slăbi rapid dacă le consumi