Probabil și tu ai încercat timp de ani de zile să deslușești secretul cărnii de pui la cuptor. Dacă ai vrut să te dai bătut, nu te descuraja, fiindcă ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare poți afla cu ce să ungi puiul înainte de a-l băga la cuptor pentru a fi plin de savoare. Data viitoare când vei mânca pui la cuptor, carnea nu va mai fi deloc uscată.
Cum prepari cea mai bună carne de pui. Secretele pe care trebuie să le urmezi sunt simple, ușoare și rapide. Nu este necesar să urmezi pași grei pentru a prepara cea mai bună carne de pui la cuptor. Condimentată corespunzător, carnea de pui va fi lăudată de absolut toată lumea. La final, îți va părea rău că nu ai încercat mai repede aceste secrete.
Să vorbim, mai întâi, despre condimentarea cărnii de pui. Când se condimentează carnea, înainte de a o băga la cuptor, trebuie alese condimentele speciale pentru aceasta. Printre cele mai recomandate se numără: paprika, zahăr brun, oregano, ceapă, usturoi, muștar, sare, piper.
Fiecare dintre aceste ingrediente dă naștere magiei, când carnea este pusă la cuptor. De obicei, bucățile mari de pui trebuie să fie lăsate la cuptor cel puțin 20 de minute pentru a fi gătite bine. Dimensiunile medii de carne pot fi gătite în circa 20 de minute, de asemenea.
Pentru a oferi un gust savuros cărnii este important și felul în care este preparată aceasta. Înainte de a fi băgat la cuptor, puiul trebuie să fie uns cu un amestec de muștar, cimbru proaspăt și usturoi.
După ce ați uns puiul cu amestecul amintit anterior, puneți-l la cuptor, la flacără mare. În acest fel, marginile cărnii vor fi crocante, păstrând interiorul suculent. După ce ați terminat de gătit puiul la cuptor, lăsați-l cinci minute în compoziția sau sosul în care a fost preparat.
Nu în ultimul rând, un aspect important ce trebuie luat în considerare de gospodine este temperatura la care se gătește puiul în cuptor. Aceasta ar trebui să fie, potrivit specialiștilor în bucătărie, de circa 75 de grade Celsius în momentul în care carnea este introdusă în cuptor, potrivit Cafe Delites.
Puteți servi carnea de pui gătită la cuptor cu alte feluri de mâncare, sub formă de garnituri, după cum urmează: piure de cartofi, piure de conopidă, salată de roșii, salată de legume, fasole neagră, orez etc.