Begoniile sunt unele din cele mai apreciate plante. Românii adoră să le pună în special în apartament, dar merg de minune și la terasa din curte. Acestea au flori mici, multe și sunt pline de culori vii. De asemenea, ele oferă un parfum curat și proaspăt întregului loc unde sunt așezate. Begoniile pot avea nuanțe de: roșu, roz, portocaliu, galben sau alb. Dacă îți plac și vrei să le alegi pentru casa ta, ai mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta în îngrijirea corectă a lor. Iată cum trebuie să procedezi și la ce detalii să fii atent!
Begonia este un gen de plante perene, erbacee cu tulpina scurtă. Frunzele sunt deseori mari, cordiforme, asimetrice la bază, palmate și cu flori mici dispuse câte 4-5. Poate puțini știu, dar rădăcinile conțin substanțe astringente care stimulează circulația sangvină.
Plantele de acest gen sunt alese de majoritatea românilor care locuiesc la garsonieră sau apartament. Nu sunt greu de îngrijit și sunt destul de rezistente dacă le oferi un mediu plăcut. Trebuie doar să ții cont de câteva detalii simple dacă vrei să te bucuri de frumusețea lor ani de zile.
Este important să știi că begoniile trebuie să stea în dreptul ferestrelor pentru că au nevoie de lumină multă. De asemenea, zona în care le pui nu trebuie să fie rece, dar nici una călduroasă, ci au nevoie de o temperatură echilibrată. Begoniile nu trebuie ținute la temperaturi mai mici de 12 grade Celsius pe timpul iernii și preferă locurile semi-umbroase.
Acestea au nevoie de razele soarelui cel puțin jumătate de zi. De asemenea, ele trebuie să fie udate moderat, pe tot parcursul anului. Specialiștii recomandă să le cureți de frunze sau petale care tind să cadă și care se usucă în timp pentru că împiedică o creștere sănătoasă a florilor.
Ghiveciul potrivit pentru begonii trebuie să fie de mărime medie pentru că planta nu tolerează să fie constrânsă. Mai mult decât atât, recipientul ideal trebuie să aibă pe fund câteva găuri mici pentru scurgerea apei. Umiditatea în exces dăunează begoniei și există riscul ca rădăcinile să putrezească.
Solul prielnic pentru o creștere normală este și el un pas important de care să ții cont. Se recomandă un sol cu un drenaj bun care să conțină pământ de frunze, turbă, pământ de ferigi și nisip. În modul acesta vei avea câteva begonii superbe și pline.