Experții în nutriție au anunțat care sunt alimentele răcoritoare care trebuie consumate pe timp de caniculă. Pe vreme caniculară, românii vor ca totul să fie răcoritor, începând cu dormitorul și terminând cu mâncarea. Astfel, vara, dorinta de a ne hrăni cu alimente grele se estompează, iar organismul cere cu totul altceva. Cum avem grijă de organismul nostru pe timp de vară, vedeți în rândurile de mai jos.
Experții în nutriție au făcut o listă de alimente sănătoase și delicioase pentru a vă ajuta să vă răcoriți pe timp de vară. Un prim aliment este Kiwi, un fruct dulce-acrișor. Acesta împrospătează, revigorează și previne deshidratarea.
Kiwi poate fi consumat în salate de fructe, cereale sau pur și simplu consumat ca atare. Însă nu trebuie combinat cu lapte, iaurt sau brânză de vaci. Kiwi descompune proteinele din lapte, dând un gust amar.
Castraveții pot fi mâncați în cantități mari, pentru că sunt săraci în calorii (15 calorii la 100 de grame) și se potrivesc bine cu multe alimente. Castraveții pot fi consumați în salate, ca gustari, în supe, sandvisuri și băuturi sau pot fi consumați așa cum sunt.
O altă sursă bună de prospețime în canicula verii sunt verdețurile. Acestea pot fi adăugate la salate, piureuri, supe sau alte gustări.
Conform nutriționiștilor, la fel ca și în cazul castraveților, pepenii sunt săraci în calorii, potolesc setea și revigoreazî persoanele care îl conusmă. Astfel, vara pot fi cel mai bun înlocuitor pentru orice desert, desigur, dacă sunt copți și dulci la gust. Astfel, pepenele trebuie selectat cu atenție pentru a nu ne dezamăgi cu gustul lor după achiziționare.
Vara este unicul anotimp pentru a mânca o mulțime de fructe de pădure și pentru a beneficia de binele făcut de aceste fructe. Prin consumul de fructe de pădure în anotimpul cald, organismul își face provizii de vitamine pentru toamna și iarna care urmează.
Boabele proaspete, cum ar fi zmeura, nu numai că conțin mulți nutrienți, dar sunt și bune pentru a ne potoli setea și pentru a ne îmbunătăți digestia. Un lucru important este să examinați cu atenție boabele înainte de a le mânca, întrucât anumite insecte stau adesea pe acestea.