20 iun. 2022 | 13:48

Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat. Toți florarii îl folosesc

Utile
Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat. Toți florarii îl folosesc
Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat.

Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat. Aceste flori sunt în topul preferințelor românilor, întrucât se găsesc într-o varietate de culori și sunt ușor de îngrijit. Însă dacă vrei să ai mușcate frumos înflorite la fereastră, ai putea apela la un truc extrem de util, cunoscut doar de florari iscusiți.

Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat

Deși mușcatele nu sunt niște flori pretențioase, există și în cazul lor anumite sfaturi care se pot urma pentru a le menține cât mai sănătoase și mai frumoase. Spre exemplu, un prim sfat ar fi să le oferi spațiu suficient în ghiveci, pentru ca ele să se dezvolte. Rădăcinile mușcatelor nu trebuie deci să iasă prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, iar grădinarii recomandă ca ele să fie puse numai în jardiniere sau în ghivece spațioase, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei.

Un alt sfat pentru ca mușcatele să înflorească este acela ca ele să fie puse, obligatoriu, la lumină. Lipsa luminii le poate face o pradă ușoară pentru boli. Însă trebuie să ai în vedere totuși ca soarele să nu fie arzător, întrucât le va afecta, motiv pentru care se recomandă plasarea lor în locuri ferite de bătaia directă a soarelui, în zilele toride de vară.

Trucul pentru ca mușcatele să înflorească este de a adăuga un îngrășământ lichid în apa de udat, în intervalul aprilie-septembrie. Trebuie să ții cont și de faptul că în perioada de înflorire abundentă, fertilizarea se face o dată pe săptămână, însă se ține cont și de recomandarea producătorului fertilizantului ales. Cel mai potrivit în acest caz este un îngrășământ special pentru mușcate.

Înmulțirea mușcatelor prin butași

Pentru a avea mai multe flori, de diverse varietăți, o altă recomandare este cea în privința înmulțirii mușcatelor. Înmulțirea mușcatelor prin butași este cea care îți asigură mai multe flori, de diverse varietăți.

Astfel, pentru înmulțirea mușcatelor prin butași se recomandă prelevarea butașilor tot timpul anului și amplasarea lor în pahare cu apă sau în diferite substraturi de înrădăcinat. Se recomandă, de asemenea, recoltarea butașilor de la plantele viguroase și sănătoase, care au avut creșteri bune.

Recoltarea acestor butași se face cu ajutorul unei foarfeci horticole sau cu ajutorul unui briceag de altoit, bine ascuțite, pentru ca planta să nu fie rănită în acest proces. Butașii recoltați trebuie să conțină minimum 3-4 frunze.

Butașii se pun în recipiente diferite, care trebuie marcate pentru a nu se pierde vreo specie. Apoi, ei trebuie lăsați 10-15 minute, pentru a se usca tăietura. Se umplu apoi cu ghivecele cu pământ uscat și se umezesc. Butașii sunt transferați în pământ, iar ghivecele se pun la un loc cald și luminos.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Maioneza fără ouă. E ieftină și delicioasă
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Oana Pellea o face praf pe Alina Ceușan: Câtă lipsa de bun simț, educație, cât prost gust, câtă vulgaritate
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro