Răceala vine la pachet cu foarte mult disconfort și nervi. Dincolo de durerile de cap, febră și o stare de rău proastă, intervine și lipsa chefului de orice. Partea proastă este că, odată ce ai răcit și te vindeci, te poți îmbolnăvi din nou, dacă nu ești atent la unele detalii cheie. Este musai să dezinfectezi aceste obiecte din casă.
Igienizarea căminului este foarte importantă, mai ales după ce ai scăpat de răceală. Pentru a preveni un al doilea posibil episod de îmbolnăvire, nu uita să cureți aceste obiecte. Puțină lume acordă importanță acestui detaliu.
Nu este deloc un lucru amuzant să răcești. Apar dureri de cap, în gât sau te poți confrunta cu febră, tuse, strănut, nas înfundat și secreții nazale abundente. Din fericire, în astfel de situații, poți apela la diverse remedii naturale și eficiente care te pot ajuta să te vindeci rapid. Cu toate acestea, după ce începi să te simți mai bine, trebuie să te asiguri că igienizezi lucrurile contaminate din casă. Reține că virusul gripal poate supraviețui 24 de ore pe suprafețe, așa că ia în calcul să cureți aceste obiecte. Vezi și Plantele pe care trebuie să le ai în casa ta. Te feresc de alergii și răceli
Atunci când răcim, stăm întinși pe canapea și urmărim serialele favorite de pe Netflix. Deoarece telecomanda este unul dintre obiectele pe care le atingem cel mai des, o idee bună este să o dezinfectăm imediat ce ne-am vindecat. Poate fi curățată cu ajutorul unui șervețel umed antibacterian.
Virusul gripal poate supraviețui mult timp pe materialele fragile. În cazul unei răceli, indicat este să schimbăm cât mai des așternuturile și să le spălăm la o temperatură ridicată.
La fel ca telecomanda, telefonul este atins destul de des. Când suntem bolnavi, ținem legătura cu persoanele dragi, așa că rețelele sociale ne pot alina și înveseli puțin. Vestea proastă este că pe smartphone trăiesc multe bacterii. Este necesar să-l dezinfectăm cu un șervețel umed antibacterian după ce ne-am vindecat, dar și când ajungem acasă, în fiecare seară.
Toată lumea se spală pe dinți de cel puțin două ori pe zi, așa că periuța poate fi o sursă uriașă de bacterii. Când apare răceala, lucrurile se pot înrăutăți, motiv pentru care periuța ta de dinți nu trebuie să stea lângă celălalte. Asigură-te că, după fiecare utilizare, speli întreaga suprafață a periuței de dinți.