15 mai 2022 | 15:52

Reacții de ultimă oră după ce România este acuzată de fraudă la Eurovision. Mihai Trăistariu și Cezar Ouatu au luat foc

Monden
Reacții de ultimă oră după ce România este acuzată de fraudă la Eurovision. Mihai Trăistariu și Cezar Ouatu au luat foc
Reacții după aflarea veștii că România este acuzată de fraudă la Eurovision

Scandal uriaș după finala Eurovision! România este acuzată de fraudă în cadrul competiției de muzică. Iată că unii artiști cunoscuți de la noi au venit deja cu primele reacții după cele auzite. Mulți dintre români vor să știe ce se întâmplă cu concursul și care vor fi demersurile. „Iuliana Marciuc știe ce s-a întâmplat”, a subliniat o vedetă. Ucraina a câștigat ediția de anul acesta cu piesa „Stefania” și un punctaj uluitor de 631 de voturi.

Reacții în scandalul de la Eurovision: România este acuzată de fraudă

Marea competiție Eurovision s-a încheiat aseară, declarând învingătoarea Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra. Piesa presată de ei pe marea scenă a fost pe placul tuturor, adunând în cele din urmă un punctaj fabulos de 631 de voturi.

Ucrainenii au condus detașat clasamentul final, timp în care organizatorii au anunțat că punctajele acordate de juriile din șase țări au fost eliminate din EBU. A fost luată această decizie după ce s-au identificat „modele neregulate de vot”.

,,Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar). Acest proces a fost recunoscut de către monitorul independent al votului.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului”, spune comunicatul oficial.

Ce spune Cezar Ouatu?

Cezar Ouatu și Mihai Trăistariu au venit acum cu primele reacții după auzul veștii. Cei doi au trecut prin experiența Eurovision în urmă cu câțiva ani.

Fostul reprezentant al României la Eurovision în 2013 a spus că este vorba despre o enigmă care plantează asupra voturilor transmise în urmă cu o seară.

România și Republica Moldova primeau reciproc punctaje mari una de la cealaltă, lucru care nu s-a întâmplat în ediția din 2022. Contratenorul a subliniat că cei care cunosc mai bine situația sunt membrii delegației României, în frunte cu Iuliana Marciuc.

„TVR ar trebui să răspundă”

„TVR ar trebui să răspundă, până una alta suntem acuzați de fraudă, iar doamna Iuliana Marciuc și cei din delegație știu ce s-a întâmplat acolo. Am fost șocat să aștept votul nostru și să apară în loc reprezentantul EBU.

E o enigma și cu cine a fost în juriu.. Până una alta, piesa noastră merita în top 10. Ucraina măcar din bun simț artistic, exceptând solidaritatea noastră față de ei sau faptul că le-am dat 12 puncte, putea să ne dea măcar 4.

Iar în meciul România-Moldova 0 puncte de ambele părți. Noi suntem naționaliști cu alții, dar uităm să fim între noi.”, a declarat Cezar Ouatu pentru impact.ro.

,,Nu-mi amintesc un caz similar în istoria participărilor noastre”

Mihai Trăistariu a comentat și el cele văzute în cursul zilei de ieri. Artistul nu își amintește de o astfel de acuzație de fraudă pe parcursul participărilor noastre. Cel din urmă a observat și neconcordanța punctajului obținut și acordat de România și Republica Moldova.

,,Anularea voturilor României e o măgărie. Nu-mi amintesc un caz similar în istoria participărilor noastre. Am avut o situație când am fost eliminați fiindcă TVR nu-și plătise cotizația de 100.000 de euro către EBU, dar nu și situația întâlnită aseară.

Am văzut tot felul de comentarii pe forumurile internaționale dedicate Eurovision și mulți au discutat și despre chestia asta. Juriul EBU a invocat că nu se face legătura cu anumite țări și au precizat că notele vor fi date de calculator.

Ori, Moldova ne-a dat zero puncte, iar noi, lor, același punctaj. Aici e măgăreața, fiindcă nu are cum să stea așa situația în realitate. Computerul acela e dubios.”, a precizat Mihai Trăistariu.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Risc de amendă mare de 1 Mai. Ce spune legea despre picnic și grătar
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro