Din când în când, paharele pe care le folosim ajung din mașina de spălat vase pe rafturile dulapului. De cele mai multe ori ajung doar până la mașina de spălat vase. Uneori mai uităm să le punem la loc în serviciu. Fie că lucrați la un loc de muncă care necesită utilizarea sticlăriei, fie că pur și simplu căutați sfaturi despre cum să face depozitarea paharelor, este foarte important să găsiți modalitatea corectă de ambalare și depozitare a paharelor. Lăsând la o parte suprstițiile, există motive reale de ce să nu ținem paharele cu gura în jos. În cele ce urmează vom afla de ce nu este bine să facem asta.
Este una dintre cele mai simple întrebări, însă, este una care provoacă multe dezbateri. Este mai bine să depozitați paharele cu susul în jos sau în sus? Există două mooduri de privi lucrirle când vine vorba de aces aspect.
Ambele par să aibă propriile beneficii și dezavantaje. Pentru depozitarea zilnică în dulapuri, depozitarea paharelor cu partea dreaptă în sus, fiind același mod în care ați bea din ele, pare a fi alegerea cea mai naturală.
Unii susțin că acest lucru permite prafului și murdăriei să se depună în interiorul sticlei, și permite evaporarea umezelii de la spălare. Alții sunt de părere că depozitarea paharelor cu capul în jos poate crea un vid care nu permite evaporarea apei.
În același timp, mai spune aceeași tabără, poate provoca mucegai dacă este lăsat pentru o perioadă lungă de timp. Argumentul pentru depozitarea paharelor cu susul în jos, totuși, este că nu trebuie să clătiți sticla pentru a scăpa de praf, așa cum ar putea fi necesar dacă ar fi depozitată în mod corect.
De asemenea, depozitarea alternată este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a depozita mai multe pahare într-un dulap mai mic.
Cu toate acestea, adevăratul răspuns se reduce la ce fel de sticlărie este cea pe care o depozitați. Dacă aveți pahare mai delicate, cum ar fi paharele de vin sau de șampanie, atunci nu este recomandat să le depozitați cu susul în jos.
Specialiștii spun că marginea lor delicată nu este concepută pentru a susține greutatea paharului. Astfel, pziționarea lor poate provoca daune, cum ar fi fracturi fine. Aeste mici fracturi pot face să se spargă atunci când sunt spălate sau manipulate.
Cu toate acestea, pentru cănile și paharele de zi cu zi, depozitarea lor cu capul în jos oferă un pic mai multă igienă. Mai ales dacă le uscați în mod corespunzător. Acest lucru poate economisi timp într-un mediu de lucru.
În cele din urmă, înseamnă că nu trebuie să clătiți paharul pentru a elimina praful sau murdăria care s-ar fi putut acumula înainte de a-l folosi. Dacă aveți pahare cu picior, atunci ar fi mai bine să investiți într-un raft special. Acestea pot fi depozitate în siguranță cu capul în jos, fără riscul de a se răsturna atunci când vă întindeți pentru a lua un alt pahar.
De asemenea, țineți-le departe de copii și animale, prevenind orice pericol suplimentar în cazul în care cad și se sparg.
Dacă sunteți în căutarea unei soluții pe termen mai lung pentru depozitarea paharelor există alternative. Ați putea dori să cumpărați unele dintre cutiile de depozitare a paharelor. În general, aceste cutii sunt realizate din plastic rezistent și prevăzute cu inserții detașabile pentru a separa paharele.
Genul acesta de cutii vă vor oferi o opțiune mai rezistentă decât cutiile de carton care se pot deteriora și rupe. De obicei cutiile din carton trebuie înlocuite în mod regulat pentru a preveni căderea fundului și deteriorarea sticlăriei din interior.