Frigiderul cu congelator în partea de jos este nelipsit dintr-o casă. Oamenii nu își văd viața fără acest aparat care le face zilele mai ușoară. Cu toate astea, mulți nu știu ce înseamnă unele detalii. Care este secretul striațiilor din congelator și ce rol au liniile paralele? Cu siguranță nu te-ai fi gândit la acest lucru, mai cu seamă că mulți trec cu vederea amănuntul care are o importanță uriașă.
Congelatorul este de mare ajutor în zilele noastre, iar acum cu siguranță mulți oameni nu își mai văd viața fără el. Aici poți să depozitezi tot felul de produse fără a se strica. Cu siguranță ai observat că toate congelatoarele au niște linii paralele.
Majoritatea persoanelor cred că ele au rolul de a ajuta la depozitarea mai ușoară a alimentelor congelate. Dacă privești mai atent, o să te duci imediat cu gândul la semnificația lui.
Mai exact, liniile previn alunecarea diferitelor pachete sau pungi din congelator, mai cu seamă după ce stau mult la temperaturi joase și sunt predispuse căderii.
De asemenea, striațiile din congelator sunt foarte utile și pentru că facilitează circulația aerului în interior. Acest amănunt previne lipirea alimentelor, a pungilor și a pachetelor de la baza aparatului pentru ca oamenii să poată manevra ușor alimentele reci.
„În frigidere și în congelatoare, aerul nu poate circula așa cum trebuie peste tot dacă sunt așezate tot felul de alimente pe suprafețele plane. Fără aceste striații, alimentele s-ar strica mult mai rapid și chiar s-ar lipi de raft.
De aceea, toți producătorii au ales să recurgă la acest model cu linii paralele (striații) pe raftul din congelator pentru ca oamenii să poată scoate pachetele congelate mult mai ușor”, a dezvăluit Colin jones, expert în domeniu, potrivit celor de la mirror.co.uk.
Foarte mulți oameni întâmpină o astfel de problemă. Cum trebuie să procedezi?
– ține ușile închise cât mai mult posibil pentru că atunci când sunt deschise intră aer cald și umed în frigider. Acest lucru poate crește condensul și aparatul va funcționa mai greu;
– asigură-te că este așezat orizonat și că ușile lui rămân închise;
– lasă preparatele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita în frigider;
– păstrează alimentele bogate în apă, cum ar fi legumele și fructele, în recipientul cu umiditate controlată pentru a reduce umiditatea din aparat;