Câte luni trebuie să ținem carnea, legumele şi peştele în congelator, de fapt: „Nu durează pentru totdeauna”

Câte luni trebuie să ținem carnea, legumele şi peştele în congelator, de fapt: „Nu durează pentru totdeauna”
Cât timp poți congela alimentele, de fapt

Atunci când dorim să păstrăm alimentele proaspete pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp, apelăm cu încredere la congelator și la lăzile frigorifice. Cu toate acestea, gospodinele susțin că nu toate alimentele pot fi ținute la temperaturi extrem de scăzute.

Cât timp se țin la congelator legumele, fructele și carnea

Carnea, legumele, peștele, fructele, toate pot fi ținute în congelator, însă, doar o anumită perioadă de timp, spun specialiștii în artă culinară. În special

De exemplu, bucățile din carne de pui, vită sau porc pot fi depozitate în congelator, însă nu pentru foarte mult timp. Un lucru important de care trebuie să ții cont este faptul că timpul de congelare diferă în funcție de tipul cărnii sau de modul de preparare al alimentului.

Carnea

În timp ce congelarea alimentelor vă permite să le păstrați mult mai mult timp, este de la sine înțeles că alimentele congelate nu durează pentru totdeauna.

Carnea trebuie folosită în decurs de trei luni, iar pâinea poate fi depozitată la rece pentru o perioadă cuprinsă între trei și șase luni. Este esențial să păstrați alimentele în așa fel încât acestea să-și păstreze culoarea, aroma și textura, fără ca acestea să se deterioreze.

Peștele

În ceea ce privește depozitarea peștelui, peștele alb se congelează până la șase luni, în timp ce peștele gras nu se poate ține mai mult de 3 luni la congelator.

Fructele

Dacă optezi pentru a congela fructele, acestea trebuie ținute la temperaturi foarte scăzute pentru minimum șase luni de zile și maximum un an.

Legumele

Ți-au rămas multe legume și nu știi unde să le depozitezi? Nicio problemă, le poți pune la refrigerator cu anumite condiții. Roșiile și piureurile de legume se păstrează până la 6 luni de zile în congelator, în timp ce legumele albe, cu valabilitate mică, se depozitează pentru 3 luni.

Citește și Obiceiurile aparent sănătoase care îți sabotează stilul de viață. Greșelile pe care le fac mulți români 

Lactatele

În cazul în care vorbim despre lactate, aceste produse se țin la congelator pentru 12 luni, dacă vorbim despre unt sărat sau îngheţată. Untul nesărat se scoate din lada frigorifică după 6 luni de zile.

Nu uita că refrigeratoarele și congelatoarele funcționează mai eficient când sunt pline. Cu toate astea, aveți grijă să nu le supraîncarci, pentru ca aerul să poată circula ușor pentru a menține temperatura.