Situația de la nivel mondial este una îngrijorătoare, după cei doi ani de pandemie și restricții dure, la care s-a adăugat anul acesta și războiul din Ucraina. Iar viitorul nu pare să aducă vești tocmai bune, potrivit unor specialiști, care avertizează că Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial pentru a explica scenariul economic din ultimele decenii. În timp ce întreaga lume așteaptă încheierea tensiunilor și revenirea la normalitate, unele voci afirmă că aceasta nu va mai fi posibilă.
Pandemia și războiul au schimbat viețile oamenilor și au dus la dezechilibre economice substanțiale în multe state ale lumii. În timp ce întregul glob așteaptă cu sufletul la gură revenirea la viața de dinaintea acestor două evenimente marcante ale secolului nostru, un analist celebru susține că trebuie să ne așteptăm șa un scenariu mult mai negru.
Martin Armstrong, cel mai bun analist de cicluri de sentiment, a făcut mai multe afirmații neașteptate cu privire la modul în care va arăta viața locuitorilor lumii în anii ce urmează. Acesta este de părere că războiul din Ucraina nu se va tempera, ci, din contră, va cunoaște o escaladare. Armstrong consideră că „operațiunea militară” din statul condus de Zelenski va deveni mondială la începutul anului viitor.
„Cresc presiunea asupra a orice există sub soare. Vestul are nevoie de Al Treilea Război Mondial”, susține acesta într-un interviu pentru podcastul USAWatchdog.
Analistul susține că guvernele țărilor vestice au în plan să mascheze deficitele bugetare, problemele cu datoriile și falimentul sistemului de pensii european. Toate acestea, alături de pierderea controlului asupra economiei, vor genera o perioadă de penurie.
Armstrong susține că toate aceste efecte, care destabilizează și distrug treptat Europa, vor aduce câștiguri SUA, unde vor migra capitalurile. Din păcate, analistul american nu pare să vadă un final al acestei crize, ci, consideră că derapajele vor fi unele majore, ducând la o escaladare a problemelor deja existente.
Analistul american care a lansat un scenariu sumbru pentru Occident, a reușit să devină cunoscut pe piețele financiare internaționale în urmă cu mai bine de trei decenii. Armstrong prezicea cu o precizie de o zi Crahul bursier din 1987. El a fost arestat în 1999 după o acuzație de fraudare a unor investitori japonezi, fiind pus să restituie echivalentul a 15 milioane de dolari în lingouri de aur și obiecte antice, pe care le cumpărase cu banii din fondul condus de el.
Armstrong a fost eliberat în 2011, după ce a petrecut 11 ani în închisoare. El s-a remarcat printr-o detenție prelungită pentru că a sfidat Curtea și a refuzat să predea monedele romane aflate în custodia sa. Cazul analistului american a fost închis în 2017, Armstrong declarând constant că este nevinovat. În cadrul documentarului „The Forecaster”, produs de canalul TV Arte, analistul a afirmat că a fost închis în mod abuziv pentru ca FBI să obțină modelul său de cicluri de sentiment.