Persoanele pasionate de grădinărit știu cât de important este să îngrijești rădăcinoasele, fructele și legumele pe care le plantezi în grădină. Unele alimente sunt mult mai pretențioase decât altele, acesta fiind motivul pentru care trebuie să fii atent la nevoile de îngrijire ale fiecărei plante. Care sunt legumele ce pot fi recoltate și după câțiva ani, fiind plantate o singură dată.
Rubarbda este o plantă ierboasă perenă, mai puțin populară, cu tulpini sănătoase și gust dulceag. Rădăcinoasă de culoare roșiatică nu poate fi recoltată în primul an, ci trebuie, mai întâi, să prindă rădăcini, conform specialiștilor.
Cu toate acestea, o singură plantă de rubarbă poate rezista în sol timp de 20 de ani. Un lucru important de menținut este faptul că frunzele sale sunt otrăvitoare, motiv pentru care trebuie să purtați mănuși speciale, atunci când atingeți planta.
Rubarba se poate consuma cu o porție de căpșune, ambele fiind folosite în prepararea unor gemuri, jeleuri și dulcețuri.
Cicoarea roșie seamănă cu o mică varză roșie, fiind o legumă care se consumă cel mai des în Italia. Are un gust bun, este sănătoasă pentru organism și reprezintă un supliment ideal pentru un regim alimentar.
Usturoiul este una dintre cele mai sănătoase plante, o legumă consumată și preferată de oameni din toate colțurile lumii.
Are numeroase beneficii asupra organismului uman și este unul dintre alimentele de care te poți bucura pe tot parcursul anului.
Usturoiul se plantează toamna, dar experții spun că acesta poate fi păstrat în sol timp de câteva sezoane, pentru ca bulbii să se înmulțească.
Fără doar și poate, hreanul este vedeta meselor frecventate de persoane iubitoare de mâncăruri iuți și condimente savuroase.
Grădinarii te sfătuiesc să recoltezi rădăcina proaspătă, pentru a o culege. Hreanul este înrudit cu legume precum broccoli, varza și varza de Bruxelles, cu toate că alimentul iute este mult mai rezistent. Are beneficii multiple asupra organismului, motiv pentru care este indicat și în diete.
Una dintre cele mai cunoscute plante verzi care se dezvoltă în sezonul primăvăratic, măcrișul are un parfum unic.
Crește până în iunie, apoi începe să înflorească, iar frunzele acestei plante trebuie culese cât mai devreme, când sunt tinere si fragede, pentru a fi folosite în rețele culinare desărârșite, precum prepararea celor mai gustoase sosuri.
Pentru că măcrișul nu se comercializează în supermarketuri, grădinarii te sfătuiesc să faci rost de semințe și să le plantezi în propria curte.
Citește și A pus bicarbonat de sodiu în apa pentru plante și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat