Ce ingredient din bucătăria ta te ajută să ai mereu o mireasmă plăcută în casă? Acesta reprezintă o soluție naturală pentru un parfum deosebit în locuință. Poți să o plantezi într-o glastră mică și să o pui în apropierea holului sau pe un pervaz. Trebuie să ai grijă să o uzi frecvent și să îi tai câteva frunze atunci când ai nevoie pentru câteva rețete. Românii o folosesc des în anumite preparate.
Nu trebuie să mai folosești diversele opțiuni din supermarket-uri care cel mai probabil au în componență substanțe chimice! Este posibil ca locuința ta să miroasă fantastic doar cu ajutorul unui ingredient pe care de cele mai multe ori îl pui în rețetele cu sosuri.
Mirosurile grele și neplăcute din casă pot fi eliminate prin aerisirea ei. Cu toate astea, poți să faci în așa fel încât un aer plăcut să rămână tot timpul în unele camere.
Dacă vrei să păstrezi o aromă plăcută în casă și nu dorești să apelezi la odorizantele de cameră din comerț, optează pentru o soluție 100% naturală și deloc scumpă.
Mai exact, îți poți parfuma casa cu foi de dafin. Planta aceasta era considerată sacră în trecut, iar grecii și romanii o divinizau. Ea este utilizată și pentru calitățile sale medicinale pe care le are.
Trebuie să știi că îi poți împrăștia mirosul printr-o infuzie cu ajutorul frunzelor sale. Pune o crațită cu apă pe foc și câteva frunze de dafin.
Când apa fierbe, dă-le la o parte de pe foc și vei vedea că aburul degajat îți va parfuma o bucată de timp toată bucătăria. Dacă vrei o aromă mai puternică, poți combina foile de dafin cu uleiuri esențiale.
Infuzează trei frunze de dafin într-o jumătate de litru de apă pentru 15 minute. Lasă infuzia să se răcească și adaugă mai apoi câteva picături de ulei esențial.
Specialiștii susțin că eucaliptul se potrivește cel mai bine cu dafinul și te ajută să cureți și aerul. De asemenea, mai poți alege uleiul de lămâie pentru o aromă plăcută și pentru proprietățile antiseptice.
Pune amestecul deja făcut într-un recipient cu pulverizator și folosește-l de câte ori vrei să reîmprospătezi mireasma din unele camere.
Românii utilizează des dafinul în mâncare. Planta aromatică își face loc în sarmale, într-un sos de chiftele sau în diferite tocănițe. De asemenea, el se pune și în tradiționala fasole cu ciolan.