11 apr. 2022 | 18:12

Secretul mâncării de cartofi pentru Postul Paștelui. Ingredientul care o face delicioasă

Știri generale
Secretul mâncării de cartofi pentru Postul Paștelui. Ingredientul care o face delicioasă
Cum poți să faci o mâncare de cartofi genială în Postul Paștelui?

Postul Paștelui se apropie de sfârșit, iar mulți dintre românii credincioși care îl țin au rămas fără idei pentru masa de prânz. Mâncarea de cartofi este mereu o soluție la îndemână și care cu siguranță este pe placul tuturor celor din familie. Nu ai nevoie de multe ingrediente, majoritatea se află deja în casa ta, iar timpul pe care îl petreci în bucătărie este unul scurt. Cum poți să faci o mâncare delicioasă ca la mama acasă?

Rețetă pentru mâncare de cartofi: ingredientul care o face delicioasă

Postul Paștelui este ținut cu mare strictețe de românii credincioși care știu cât este de importantă sărbătoare în sine. În toată aceasta perioadă trebuie să te cureți și spiritual și să nu ai gânduri rele sau să faci ceva nepotrivit.

Restricțiile sunt și alimentare pentru aceste momente. Românii nu trebuie să consume produse de origine animală, dar în vremurile în care trăim se găsesc oricum multe alimente care să înlocuiască: brânza, laptele sau untul.

Mâncarea de cartofi este una care ne amintește mereu de copilărie, mereu preparată de bunici pentru prânz. Aceasta este delicioasă, iar secretul stă în roșiile pe care le pui în ea. De asemenea, cartofii trebuie să fie fierți bine pentru a putea avea o textură potrivită pentru o mâncărică.

De ce ai nevoie?

  • Ingrediente

– 6 cartofi mari
– 2 cepe medii
– 2 morcovi
– 2 ardei kapia sau graşi
– 2 căţei de usturoi
– 1 ceaşcă cu sos de roşii sau pastă de tomate (bulion)
– 6 boabe de piper
– sare de mare

– ulei de măsline sau de palmier nerafinat
– câteva fire de cimbrişor
– 2 frunze de dafin
– 1 legătură de pătrunjel
– apă

  • Mod de preparare

Spală legumele și curăță-le de coajă, pune totul la fier în apă cu sare și adaugă cartofii tăiați cubulețe. Mărunțește ceapa și călește-o separat în puțin ulei.

Adaugă mai apoi morcovii rași, ardeiul tocat și pune din când în când apă, pentru ca legumele să se înmoaie. Adaugă cartofii fierți, firele de cimbrișor, dafinul și călește-le timp de 2 minute.

Completează vasul cu apă până să acopere cartofii și pune boabele de piper. Pune peste toate ingredientele sos de roșii făcut în casă și câteva cuburi de roșii, sare și usturoi.

Lasă totul la cuptor pentru 20 de minute, ulterior scoate vasul și presară deasupra pătrunjel proaspăt. Acesta va da o mireasmă incredibilă. Se servește cu ardei iute lângă, mămăligă sau pâine. Mulți oameni adoră ca acest preparat să aibă mai mult sos, așa că pune din plin bulion.