Cartofii sunt preferați de toată lumea, iar în special copiilor le plac foarte mult. Deși prichindeii îi cer foarte mult prăjiți în stil franțuzesc, există și variante mai sănătoase pentru ei. Cum poți să îi prepari extrem de simplu, dar mai gustos decât în alte rețete încercate până acum? Ai nevoie de foarte puține ingrediente și de puțină îndemânare. De asemenea, trebuie să fii atent la pașii de mai jos. Ce opțiune fantastică au descoperit unele gospodine? Trucul a ajuns rapid pe TikTok.
Cartofii sunt preferați de mulți oameni din întreaga lume, dar mai ales românii îi adoră în fel și chip. Aceștia sunt vedeta din multe rețete tradiționale și nu numai.
Deși masa copilăriei noastre conținea cartofi prăjiți și ouă ochiuri, poți să o reinventezi într-o variantă puțin mai sănătoasă pe care le-o poți da copiilor oricând poftesc.
Cu toate astea, nutriționiștii nu recomandă să faci excese de niciun fel și să alegi să consumi o astfel de masă o dată sau cel mult de două ori pe săptămână.
Poate nu arată extraordinar din perspectiva unora, dar cu siguranță sunt extrem de delicioși. Desigur că sunt perfecți pentru perioada postului lung pe care îl traversăm. Ingredientele sunt și ele ieftine și cu siguranță se află deja pe lista ta de cumpărături.
Ai nevoie de: ulei de măsline, usturoi (proaspăt sau praf), sare, piper, boia iute sau dulce, rozmarin, oregano și cartofi pentru fiert cât mai mici și cu forme asemănătoare.
Spală cartofii de mărimi asemănătoare și pune-i la fiert preț de 20 de minute după ce îi înțepi cu o furculiță pentru a nu se crăpa coaja în totalitate. Este neapărat să îi gătești în coajă!
După ce sunt gata, lasă-i la răcit pentru cel mult 7 minute, iar mai apoi ocupă-te de sosul cu care o să-i ungi. Pregătește într-un bol mic uleiul de măsline peste care pui: usturoi (proaspăt sau praf), sare, piper, boia iute sau dulce, rozmarin și oregano.
La pasul acesta îți va trebui o pensulă cu care să ungi cartofii. Folosește-te de o cană cu care să îi apeși nu prea tare, dar suficient cât să se desfacă.
După ce termini procesul pe care îl faci direct în tava tapetată cu hârtie de copt, unge fiecare bucată cu sosul menționat mai sus.
Dacă nu ești în timpul postului și vrei să le adaugi un plus de gust, presară puțin parmezan pe ei. Lasă totul la cuptor pentru 10-12 minute. Sunt delicioși cu orice sos!