Majorarea tarifului la gigacalorie cu mai mult decât dublul prețului de până acum i-a revoltat pe bucureșteni. Mulți dintre ei se gândesc deja să renunțe la sistemul centralizat de termoficare și să își monteze centrale de apartament. Totuși, acest lucru nu se va întâmpla în perioada imediat următoare, consideră directorului general al Termoenergetica București, Claudiu Crețu, care este de părere că în decizia debranșării bucureștenilor va conta și faptul că gazele naturale s-au scumpit și ele foarte mult în ultima perioadă.
De la 1 aprilie, gigacaloria s-a scumpit cu mai mult decât dublu, ajungând de la 140 de lei la 330 de lei, fără TVA. Decizia majorării tarifului a fost luată miercuri în Consiliul Local al Municipiului București. În ciuda creșterii substanțiale a prețului, directorul Termoenergetica rămâne la părerea că bucureștenii nu se vor înghesui să se debranșeze de la sistemul centralizat de termoficare.
„Nu cred că se pune chestiunea renunțării la serviciile noastre peste vară. În ciuda dublării prețurilor suportate de către populație în chestiunea gigacaloriei, nu văd un număr important de bucureșteni care vor alege să se debranșeze!”, a precizat Claudiu Crețu pentru impact.ro.
În susținerea afirmațiilor sale, acesta spune că înainte de a lua această decizie, oamenii se vor gândi în primul rând la prețul gazului, care a crescut și el destul de mult în ultimele luni. Claudiu Crețu este de părere că varianta rămânerii la sistemul centralizat de încălzire și apă caldă este cea mai bună soluție pe terment mediu și lung pentru bucureșteni.
„Prețul gazelor a crescut și el foarte mult. Iar lumea știe foarte bine asta! Ca atare, va conta mult acest lucru în alegerea oricărui bucureștean, care se va gândi bine înainte de a opta fie pentru serviciile Termoenergetica, fie pentru a-și pune centrală de apartament. Pe termen mediu și lung, soluția propusă de noi e cea mai bună”, a adăugat directorul companiei care furnizează apă caldă și căldură bucureștenilor.
Claudiu Crețu admite că există sincope în serviciile companiei pe care o conduce și că lucrurile ar putea fi îmbunătățite, însă consideră că majorarea prețului la gigacalorie era o măsură necesară.
„Din 2011, de când au fost majorate ultima dată pentru populație, prețurile au tot crescut. Numai dacă vorbim despre majorările din ultimele luni de la gaze, curent și combustibil și avem un tablou aproape complet”.
Pe aceeași temă: „Scumpiri masive! La cât ar putea ajunge întreținerea unui apartament de patru camere în Capitală, peste un an. „Cineva se joacă cu focul” (exclusiv)”