Pentru că suntem în Postul Paștelui, gospodinele caută tot felul de rețete simple și gustoase pentru a se bucura de o masă slabă în calorii, respectând orânduielil bisericești și perioada de abstinență culinară. Cum se prepară cele mai bune chiftele fără carne și ouă. Care este ingredientul secret.
Atunci când nu mai ai nicio idee ce să gătești și vrei să surprinzi pe toată lumea cu o rețetă ușoară de numai 55 calorii, iată ce poți prepara în doar câteva minute.
Este o variantă ideală pentru persoanele care țin la siluetă și respectă și restricțiile culinare din timpul Postului Mare. Ingredientul secret al rețetei este ricotta.
Cum se prepară cele mai delicioase chiftele de post, fără ouă, făină sau carne. Sunt gustoase și ușor de preparat. Nu te vei mai opri din mâncat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Pentru început, legumele se taie cubulețe: vinetele, dovleceii și ardeii. Apoi, acestea se pun pe o tavă care a fost unsă, anterior, cu puțin ulei de măsline. Înainte de a da tava la cuptor, pune sare peste legume, după gust, după care vei adăuga puțin busuioc mărunțit. După ce sunt gata, legumele se lasă să se răcească.
După ce legumele s-au răcit, puneți jumătate din ele într-un castron, adăugați 3 linguri de tărâțe de ovăz și ricotta. Amestecați compoziția, până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Nu uitați să asezonați cu sare și mai amestecați câteva minute.
În continuare, trebuie să luați o tavă de copt, pe cate o veți acoperi cu hârtie specială. Formați chiftelele cu mâinile și le așezați în tavă, păstrând o mică distanță între ele.
Coaceți chifteluțele la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute în cuptorul cu convecție. Verificați dacă suprafața chiftelelor a devenit rumenă. În acest moment, veți ști că chiftelele sunt gata.
Această rețetă este ideală pentru serile în care vrei să mănânci ceva ușor, rapid și gustos. Familia și prietenii tăi vor fi încântați. Chiftelele cu legume pot fi servite lângă un sos delicios, din roșii, pe care îl puteți face în casă, în doar câteva minute.