Coșmarul multor gospodine atunci când vine vorba despre delicioasa salată de icre este faptul că acestea se pot tăia. Este o realitate, căci icrele sunt, în adevăr, ceva mai pretențioase și mai greu de făcut. Cu toate acestea, gustul icrelor din comerț nu se poate compara cu al celor făcute în casă. Așdar, dacă uneori ți se întâmplă să ți se taie icreșe, nu dispera. Avem pentru tine trucul simplu care le repară.
Multe gospodine evită să facă icre în casă, fiindu-le teamă că acestea s-ar putea tăia. Deși sunt mai dificil de făcut și mai pretențioase, icrele făcute în propria bucătărie sunt mult mai gustoase. Prin urmare, dacă te-ai apucat de făcut icre și ți s-au tăiat, nu te alarma și nici nu le arunca la gunoi. Ele se pot repara. Nu uita că în bucătărie există o soluție pentru orice, inclusiv pentru icre tăiate.
Un lucru pe care ar fi bine să îl știi, de-acum înainte, în ceea ce privește icrele este faptul că acestea trebuie ținute la temperatura camerei timp de circa 20-30 de minute înainte de a le prepara, pentru a reduce diferența de temperatură dintre ele și ulei. De asemenea, dacă icrele sunt prea apoase, ele trebuie scurse cu ajutorul unui tifon sau a unei strecurătoare, pentru a elimina excesul de apă.
Totodată, este folositor să știi că icrele se bat mai bine cu mixerul, fapt ce-ți ușurează și mai mult munca. La început, vorbim de primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeama de lămâie. Uleiul se adaugă ulteorior.
Citește și: Secretul salatei de icre. Cum o faci bună și ușoară. Așa nu se taie
Acum, revenind la dicuția noastră inițială, și anume icrele tăiate, trebuie să știi cum le poți repara, iar o metodă simplă în acest sens este să o iei de la capăt cu o porție nouă de icre, dar semnificativ mai mică, în care să înglobezi și icrele tăiate.
O altă metodă constă în frecarea unui gălbenuș fiert până se face pastă. Mare atenție însă, căci nu trebuie să adaugi niciun strop de ulei în ou!
Când oul și-a schimbat consistența, adaugă icrele tăiate treptat, amestecând continuu. Pune o lingură din icrele tăiate într-un alt vas, toarnă câteva picături de apă fierbinte și freacă până se leagă. Ulterior încorporează și restul.
În caz de mare nevoie, gospodinele mai pot apela și la o altă metodă, anume: o lingură de griș. Fierbe grișul și lasă-l să se răcească. Când acesta e gata, adaugă icrele peste și frească până ce acestea se leagă la loc.