Cum sezonul rece nu a trecut, iar temperaturile încă scăzute ne îmbie spre ciorbe fierbinți, care să ne încălzească, la mare căutare este și supa de găluște. Însă, pe cât de gustoasă și hrănitoare e, pe atât de complicată poate fi uneori. Ba găluștele sunt prea tari, ba se fărâmițează în oală, gospodinele ajungând, nu de puțin ori, să abandoneze prepararea lor. Secretul poate consta într-un ingredient-minune, ce trebuie pus în compoziția de griș.
Supa de găluște este una dintre preferatele românilor. Sigur că este puțin mai migăloasă decât alte rețete, dar o porție fierbinte îi sătură pe cei mai pofticioși, care se vor ridica sătui de la masă. Pentru supa de găluște, n-ai nevoie de foarte multe ingrediente, ci o mare îndemânare. Iată cum să faci cea mai bună supă de găluște și ce trebui să pui în grișul pentru găluște. Așa procedează marii bucătari ai lumii.
Ei bine, găluştele pentru supă vor fi mai aspectuoase şi mai gustoase dacă amesteci grişul cu 2-3 linguriţe de mălai de bună calitate. După ce ai aflat secretul lor, acum este timpul să prepari cea mai bună supă de găluște.
Zeama se face din carne/oase de pasăre (pui, rață, gâscă, cocoș, găină de țară, curcan), pentru un gust ca la mama acasă. Dar dacă nu ai alte variante, și carnea din comerț este o opțiune.
Fierbe carnea și limpezește continuu apa, pentru ca supa să arate bine și să scapi de impurități. În zeamă adaugă morcovi, ceapă și țelină. După ce a fiert carnea bine, scoate-o din oală și fă-o fâșii. Pune în fiecare farfurie 2-3 găluște, câteva rondele de morcovi, bucăți de țelină și ceapă și pe deasupra decorează cu leuștean sau pătrunjel.
Pentru această supă de găluște, ai nevoie de: 1 kg carne de pasăre cu piele și os, 4-5 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 bucăți de păstârnac, 1 rădăcină de țelină (cca. 100 grame), 2 cepe medii, piper boabe și sare. Iar pentru găluște de griș foarte pufoase îți trebuie 2 ouă, 140 g griș și un praf de sare. Frunze de pătrunjel sau leuștean pentru decor. Respectă pașii de mai sus, pentru a obține cea mai gustoasă supă de găluște, cu un gust nemaipomenit, cum mâncai odată la mama sau bunica acasă.