01 mart. 2022 | 08:18

Ce au descoperit ucrainenii după bombele date de Rusia. Avertismentul Guvernului

News
Ce au descoperit ucrainenii după bombele date de Rusia. Avertismentul Guvernului
Izolarea Rusiei se intensifică pe măsură ce luptele din Ucraina fac ravagii

Moscova s-a confruntat cu o izolare din ce în ce mai mare, în timp ce președintele Vladimir Putin nu a dat niciun semn de oprire a invaziei din Ucraina. Luptele violente și bombardamentele rusești au ucis zeci de persoane și au declanșat o criză a refugiaților. În același timp, Adunarea Generală a ONU, formată din 193 de membri, a început să se reunească pe tema crizei, înainte de un vot în această săptămână pentru izolarea Rusiei. În ceea ce privesc discuțiile de pace de ieri, s-au încheiat fără niciun progres, dar rapoarte ale soldaților ucrianeni din teren vin să arate alte dovezi ale faptului cu rușii se folosesc de orice mijloace militare, chiar și interzise, pentru a cuceri Ucraina.

Izolarea Rusiei se intensifică pe măsură ce luptele din Ucraina fac ravagii

Rusia s-a confruntat cu o rezistență acerbă pe teren refuzându-i președintelui Vladimir Putin câștiguri inițiale decisive, în ciuda bombardamentelor puternice și a unui convoi militar uriaș în afara capitalei Kiev.

Discuțiile de încetare a focului între Rusia și Ucraina, care au avut loc luni, nu au reușit să ajungă la un progres, iar negociatorii nu au spus când va avea loc o nouă rundă.

Putin se confruntă cu o presiune internațională tot mai mare. Săptămâna trecută a lansat cel mai mare atac asupra unui stat european de la al Doilea Război Mondial încoace, iar impactul sistemic al sancțiunilor occidentale a dus la o prăbușire de aproape 30% a rublei luni, înainte ca intervenția băncii centrale să salveze moneda de la minimele sale.

Organizând un atac asupra capitalei, Rusia a masat un convoi de vehicule blindate, tancuri și alte echipamente militare care se întinde pe o distanță de aproximativ 64 km, a declarat compania americană de sateliți Maxar. Oficialii ucraineni au raportat lupte grele pe mai multe fronturi și au declarat că un bombardament rusesc asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din țară, a făcut zeci de morți.

Citește și: A șasea zi de război și teroare în Ucraina. Sute de morți și răniți după exploziile puternice din Harkov. Imagini alarmante cu militarii ruși, surprinse din satelit

Putin se folosește de orice mijloace să câștige

Conform publicației ucrainene Euromaidanpress, soldații ucraineni au găsit mai multe bombe cu dispersie care conțineau mine Lepestok (Petal), care sunt interzise pe scară largă în conformitate cu dreptul umanitar internațional și pot fi catalogate drept crime de război. Procurorul general Irina Venediktova a informat că Statul Major General a primit un avertisment clar din partea unităților militare desfășurate în regiunea Harkov.

„Mesaj de la Harkov. Se întâmplă acum. Avertisment! Lepestok! Aruncă bombe cu dispersie cu mine Lepestok

Diferite culori. De mărimea unui deget. Calcă pe ea și îți smulge piciorul!”, a anunțat procurorul general Irina Venediktova.

Statul Major General a confirmat aceste informații. Irina Venediktova a precizat că minele Lepestok sunt interzise la nivel mondial și în cadrul Convențiilor de la Geneva. Ea a precizat că bombele cu dispersie au provocat numeroase morți și suferințe în Afganistan și în alte războaie locale din secolul XX.

Lepestok (Petal) este o mină cu fragmentare antipersonal de fabricație sovietică. Este cunoscută și sub numele de Papagalul verde sau Mina fluture. Este o copie aproape exactă a bombei americane BLU-43/B Dragontooth.

Adoptată de armata sovietică, mina este o armă mortală care provoacă daune ireparabile corpului uman. Aceste mine a fost folosită pe scară largă în Afganistan. Din cauza formei sale neobișnuite, copiii percepeau adesea mina ca pe o jucărie și erau grav răniți sau uciși pe loc.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro