Tigaia este, cu siguranță, unul dintre instrumentele principale din bucătărie, iar atunci când nimerim una care să ne placă foarte mult, o folosim în exces pentru a prepara cele mai bune mâncăruri. Tigăile sunt ușor de spălat și folosit. Cu toate acestea, iată care sunt semnele care îți arată când trebuie să le schimbi.
Știm că tigăile pot fi scumpe, dar adevărul este că merită să cheltuiești bani cumpărând una de calitate și nu pe mai multe care nu sunt foarte bune.
Mai devreme decât mai târziu, vei realiza că tigăile ieftine sunt de o calitate inferioară și vor trebui înlocuite extrem de repede, în timp ce o tigaie bună te poate ține ani de zile, dacă este îngrijită cum trebuie.
Dacă tigăile sunt vechi și uzate, instrumentele pot elibera reziduuri, rugină și agenți toxici ce rămân impregnați în alimente. Gospodinele îți recomandă să folosești tigăi din oțel inoxidabil, deoarece nu ruginesc și durează mai mult, spre deosebire de cele din aluminiu, care se pot deteriora mult mai repede.
Semnele care îți arată că trebuie să schimbi tigăile din bucătărie. Iată câteva dintre cele mai simple trucuri din bucătărie:
Dacă ai ars tigaia în timp ce făceai de mâncare, nu este nicio problemă. Gospodinele au găsit soluția perfectă pentru a salva instrumentul de gătit în doar doi timpi și trei mișcări.
Ai nevoie doar de câteva ingrediente de la tine din bucătărie. Ia o cană de oțet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o cană de apă și un burete de sarmă. Trebuie să pui apa în tigaia arsă, până ce fundul acesteia este complet acoperit. Adaugă oțetul și pune tigaia pe foc.
După ce soluția începe să fiarbă, înlătură tigaia de pe aragaz și adaugă bicarbonatul de sodiu, pe care-l vei lăsa la acționat preț de câteva minute.
Curăță tigaia cu ajutorul unui burete din sârmă, iar rezultatul nu va întârzia să apară. Mare atenție la materialul din care este confecționată tigăia! Nu insista foarte mult cu buretele de sârmă, ca să nu zgârii tigaia.