25 feb. 2022 | 08:56

Trucul să cureți cartofii de coajă în timp record. Doar gospodinele pricepute știu secretul

Diverse
Trucul să cureți cartofii de coajă în timp record. Doar gospodinele pricepute știu secretul
Ce trebuie sa faci

Există câteva moduri simple de a decoji un cartof. Indiferent dacă pregătiți piure de cartofi, cartofi prăjiți sau cartofi copți, veți determina ce metodă va funcționa cel mai bine pentru dumneavoastră. Există mai multe trucuri să curățați cartofii rapid. Fiecare modalitate este destul de simplă și nu ar trebui să vă ia prea mult timp, cu excepția cazului în care curățați kilograme de cartofi.

3 moduri de a curăța cartofii de coajă

Primul pas pe care doriți întotdeauna să îl faceți este să spălați cartofii sub apă rece înainte de a-i decoji sau tăia. Acest lucru vă va asigura că îndepărtați orice resturi de murdărie rămasă de la recoltare și, de asemenea, vă va scăpa cartofii de bacteriile furnicilor.

Puteți folosi o perie de cartofi sau mâinile și dacă aveți un spray vegetal preferat pe care vă place să îl folosiți este de asemenea minunat. Dacă nu aveți un spray pentru legume, doar folosind apă rece va fi bine.

Peeler. Cel mai comun mod de a curăța cartofii este să folosești un peeler de mână. Odată ce cartofii sunt spălați, pur și simplu țineți pe rând unul câte unul în mâna non-dominantă, iar peelerul în mâna dominantă.

Cu o mișcare de glisare mergând de la un capăt al cartofului la celălalt capăt, decojiți departe de corp. Continuați să rotiți cartoful în mână până când toată pielea a fost decojită.

Este, de asemenea, o idee bună să tăiați partea de jos a cartofului, astfel încât să îl puteți echilibra și apoi să folosiți cojitorul doar pentru a decoji în jos spre planșa de tăiere.

Cuțit de curățat

Dacă nu aveți un decojitor sau preferați să folosiți un cuțit de curățat pentru decojire, este perfect în regulă. Acesta va face treaba. Ținând cartoful într-o mână și cuțitul de curățat în cealaltă, doriți să tăiați în pielea cartofului doar atât cât să treceți cuțitul pe sub piele pentru a-l decoji.

Trucul cu fierberea

Cei mai mulți oameni cred că ar trebui să fiarbă cartofii după ce i-au curățat, dar acest lucru economisește timp și nu va trebui să stați acolo să îi curățați timp de o oră.

Faceți o crestătură de jur împrejurul cartofului cu vârful cuțitului, mergând nu prea adânc doar cât să treceți prin piele, pe tot parcursul cartofului. Apoi doriți să îi puneți într-o oală cu apă clocotită. Lasă-i să fiarbă până când se înmoaie.

Scurgeți-i și treceți-i sub apă rece. Lasă-i până când se răcesc suficient de mult pentru a-i putea mânui.

După ce s-au răcit, pur și simplu glisați coaja de la fiecare capăt al cartofului și aceasta ar trebui să alunece imediat. Trebuie să vă asigurați că i-ați spălat foarte bine.

 

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Elevii maghiair deschid proces României. Miza este uriașă
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
E CLAR cine va fi CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE. Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro