23 feb. 2022 | 19:36

Cum faci la tine acasă cea mai frumoasă grădină în această primăvară. Atenție la aceste secrete

Utile
Cum faci la tine acasă cea mai frumoasă grădină în această primăvară. Atenție la aceste secrete

Încă puțin și primăvara își va pune amprenta pe pomi, plante, flori și întreaga lume. Și, bineînțeles, pe grădina ta. În acest material îți facem cunoscute câteva secrete care te vor ajuta să obții cea mai frumoasă grădiniță cu flori. Folosește-te de sfârșitul iernii pentru a o pregăti, mai ales că vremea este de partea ta. Aplică sfaturile de mai jos și te vei bucura de rezultate pe măsură.

Cea mai frumoasă grădină la tine acasă

Dacă ai o grădină de flori sau de legume și te pregătești de „treburile de primăvară“, iată câteva sfaturi pentru a avea un start de succes.

În primul rând, ține cont de temperatura aerului și solului – elemente critice atunci când plantezi o grădină de primăvară. De pildă, legumele din sezonul rece au nevoie de temperaturi diurne de 15 grade Celsius și nopți de 4-5 grade, ocazional cu un îngheț ușor.

La rândul lor, legumele din sezonul cald necesită temperaturi de 20-26 de grade în timpul zilei și nopți de peste 10 grade Celsius. Ele nu tolerează înghețul! Ca regulă generală, plantarea semințelor depinde mai mult de temperatura solului decât de cea a aerului.

Un alt lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este construirea unui cadru rece. La ce ne referim mai exact? Ei bine, un cadru rece este un cadru de lemn simplu, jos, cu un capac de sticlă sau de plastic transparent, care se pune peste răsadurile din grădină sau peste un pat supraînălțat, cu scopul de a oferi protecție împotriva ultimelor nopți geroase de la începutul primăverii.

Citește și: La ce oră se udă florile și plantele. Trucul genial știut de cei mai pricepuți grădinari

Atenție la aceste secrete

Un alt sfat ar fi încălzirea solului. În acest sens poți folosi plastic negru, capace de rânduri sau conuri solare. Procedând astfel, primăvara va veni mai devreme în grădina ta.

În caz că nu știai, plasticul ajută la reținerea căldurii soarelui, având avantajul suplimentar de a ucide o bună parte din bucuieni și dăunători sub el.

Iar pentru că tot am adus în discuție buruienile, menționăm că îndepărtarea acestora reprezintă unul dintre pașii esențiali pentru pregătirea grădinii. Una dintre cele mai simple modalități de a face asta constă în plivirea manuală, care este și cea mai eficientă în cazul buruienilor cu frunză lată.

O altă modalitate de a vă pregăti pentru acest sezon este „ajutarea“ solului înainte de primăvară. Dacă acesta este pe bază de argilă ori este un sol sărac, adaugă compost pentru a-i îmbunătăți textura, reținerea umidității și conținutul de nutrienți.

Dacă este foarte sărac, o soluție poate fi adăugarea unui pat de grădină supraînălțat.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Premieră în România, Samsung lansează unul dintre cele mai așteptate gadgeturi
EVZ.ro
Destinația care atrage milioane de vizitatori anual a impus o taxă pentru drumeții. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru un traseele superbe
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu respectă această regulă, conform superstiției
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro