22 feb. 2022 | 23:31

De ce cărțile au pagini goale prin ele. Care este explicația interesantă, sigur nu te-ai gândit la ea

Diverse
De ce cărțile au pagini goale prin ele. Care este explicația interesantă, sigur nu te-ai gândit la ea
Paginile albe din interiorul cărților

Trăim, zi de zi, într-o eră a tehnologiilor, tehnologii care ne înlesnesc accesul rapid la informații. Deși putem citi mai ușor de pe diferite dispozitive, cartea, totuși, păstrează acel farmec aparte, acel miros de hârtie. Cu toatea astea, poate puțină lume știe de ce cărțile au pagini goale, și nu este o tactică de marketing. Explicație este cu mult mai simplă, decât și-ar putea imagina cineva, și o vom descoperi împreună. Dar avem și o întrebare.

Afectează tehnologia cititul cărților?

Timp de câteva milenii, cititul a fost limitat la un număr foarte restrâns de persoane. Cărțile și pergamentele erau scrise de mână și erau atât prețuite, dar și extrem de rare. Doar un mic procent de oameni erau capabili să citească.

Apoi, în secolul al XV-lea, situația a început să se schimbe, când Johannes Guttenberg a inventat presa tipografică. Ratele de alfabetizare au început să crească, dar progresul a fost lent.

Revoluția industrială și capacitatea de a produce hârtie în masă au schimbat curând situația. Educația, știrile și apariția romanelor populare și a literaturii au devenit în curând curente, ceea ce a dus la o creștere corelativă a unor lucruri precum bibliotecile și librăriile.

Oamenii au descoperit bucuria cuvântului scris. Cu toate astea, cărțile au fost o parte integrantă a societății din cele mai vechi timpuri și încă își păstrează relevanța în această eră digitală.

Cărțile de hârtie și cele cartonate sunt mai convenabile și mai prietenoase cu ochiul uman, spre deosebire de cititoarele digitale. Chiar și astăzi, bibliotecile sunt aglomerate, iar cărțile încă mai sunt căutate în magazine. Expozițiile de carte atrag, de asemenea, mulțimi uriașe.

Cea mai recentă schimbare în ceea ce privește lectura și consumul de literatură este în curs de desfășurare de câteva decenii. Acum, amenință să fie o perturbare la fel de mare ca oricare alta. Internetul și dispozitive precum e-reader, smartphone-uri și tablete au modificat dramatic modul în care consumăm cuvinte.

Dintr-un punct de vedere, dacă e să privim obiectiv, tehnologia a făcut cărțile mult mai accesibile. Deși nu se poate nega faptul că cea mai fermecătoare calitate a lecturii unei cărți broșate este mirosul proaspăt de cerneală și hârtie, în ultima vreme, cărțile electronice au devenit populare. Acestea fiind spuse, cititul unei cărți oferă satisfacția că cineva este ocupat într-o activitate, în loc să se holbeze pur și simplu la un ecran.

Paginile albe din interiorul cărților

Dacă ai avut măcar o carte în mână, ai putut observa prezența a câtorva pagini albe, atât la începutul, cât și la finalul cărții. Dacă ți-ai pus întrebarea de ce, există o explicație extrem de simplă.

Nu are legătură cu vreo idee genială de marketing inventată de un tip ceva mai deștept.

Cărțile sunt aranjate pentru tipărire în „semnături

Cărțile sunt aranjate pentru tipărire în „semnături” de 16 sau 32 de pagini. Acesta este modul în care este configurată tipărirea pentru cărțile cusute. Indiferent dacă se folosește semnătura cusută tradițională sau un conținut autopublicat, lipit, paginarea este de obicei configurată pentru a folosi un anumit număr de pagini întregi. Acestea, la final, sunt tăiate în formatul final.

Singura limitare este un număr de pagini divizibil cu 2. De ce, pentru că nu este posibil din punct de vedere fizic să se separe partea din față a unei foi de hârtie de cea din spate.

Majoritatea tipografiilor cer ca ultima pagină a cărții să fie albă. Motivul este că astfel, vor putea adăuga numărul de lucru și, uneori, un mic cod de bare. Acest cod nu are nicio legătură cu codul de bare de pe ultima copertă.

O altă explicație, ar fi aceea că aranjarea foilor mari pe care este tipărit conținutul și tăierea nu ajunge, de obicei, ca prin magie, să folosească toate paginile spre sfârșitul cărții.

În loc să se întoarcă la designer și să reconfigureze cartea pentru a utiliza acele ultime pagini, tipograful pur și simplu le taie împreună cu restul cărții și le leagă.

Astfel, veți avea la sfârșitul cărții câteva pagini goale, decupate. Acestea sunt excelente pentru a scrie un mesaj telefonic atunci când nu există nimic de scris în apropiere.

Parteneri
De ce a murit Ilina Pârvu de la Visuri la Cheie
Redactia.ro
Zodiile care își schimbă destinul după Sfântul Ion 2025! Viața lor înflorește după ani de chin
Click.ro
O femeie, fost ofițer de penitenciar, a fost condamnată la 15 luni de închisoare, după ce a fost filmată făcând sex cu un deținut
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor. Apartamentul e decorat în alb și bej și e pe două etaje / FOTO
Unica.ro
Două zodii atrag oportunitățile pe 7 Ianuarie. Norocoșii zilei
EVZ.ro
Cine este Elisa, românca ucisă de soțul ei, în Italia. A împușcat-o pe femeie la opt luni de la nuntă
Spynews
Șoc pentru Călin Georgescu. A venit anunțul de retragere: Pur și simplu, amenință cu moartea
Capital.ro
Toată lumea vorbește acum despre Sebastian Stan, iar detalii dureroase au ieșit la iveală. Ce s-a întâmplat în Constanța, în copilăria lui. Cine e, de fapt, mama lui
Avantaje
UN NOU RĂZBOI APROAPE de ROMÂNIA! CUTREMUR la nivel EUROPEAN
Mediaflux
4 trucuri care te ajută să ai cel mai liniștitor somn. Cum să dormi bine și să te trezești mereu odihnit
Spynews.ro
Ce a putut să pătească Ramona Olaru, pe aeroport, în SUA. Vedeta a fost verificată la sânge de autorități
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro