Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, a anunțat deschiderea unei noi grădinițe cu program prelungit în localitatea pe care o păstorește. Edilul spune că noua unitate de învățământ este „un motiv de mândrie pentru voluntăreni”, mai ales că aceasta dispune de o bucătărie care asigură hrana pentru cele patru grăinițe din oraș. Primarul spune că meniul celor mici este stabilit de către un medic nutriționist.
Astăzi vă prezint un nou motiv de mândrie pentru voluntăreni: noua Grădiniță cu program prelungit nr. 2 (Bd. Voluntari nr. 100), construită de la zero, cu respectarea tuturor standardele europene impuse de lege și singura din județul Ilfov unde există bucătărie proprie, dotată cu aparatură performantă și profesională de pregătire și depozitare a hranei.”, a scris primarul Voluntariului pe pagina sa de Facebook.
Florentin Pandele spune că „în calitate de primar, dar și de tată” cunoaște cât de importantă este hrana sănătoasă pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. De aceea, în 2016, a hotărât ca toți copiii înscriși la grădinițele din Voluntari să beneficieze de mese gratuite.
Iar mâncarea este preparată în bucătăria modernă a Grădiniței nr. 2, atât pentru copiii care merg în cele două sedii ale sale din bd. Voluntari și str. Tudor Vladimirescu, precum și pentru cei care merg la Grădinița nr. 3, sediile str. Școlii și str. Tudor Vladimirescu. Bucătăria are o capacitate de preparare a 400 de porții pe zi, iar în imediata apropiere este o sala de mese cu o capacitate de 200 locuri.”, a mai spus edilul.
Primarul a precizat că fiecare grupă de copii va avea un loc bine stabilit în sala de mese, iar în timp ce mănâncă cei mici vor fi supravegheați și ajutați de către educatoare. Totodată, Pandele i-a asigurat pe părinți că hrana pe care o primesc copiii este făcută doar din „alimente proaspete și de cea mai înaltă calitate”, iar meniul este stabilit de către un medic nutriționist.
Părinții pot sta liniștiți, pentru că meniul este stabilit de către un medic nutriționist, respectându-se un rețetar în care sunt cuprinse cantitățile necesare, numărul de calorii și alte informații nutriționale pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. La prepararea hranei sunt folosite numai alimente proaspete și de cea mai înaltă calitate, fiind respectate toate regulile igienico-sanitare privind depozitarea, manevrarea și pregătirea acestora. Nu se prăjește nimic, singurele moduri de preparare fiind la cuptor sau fiert.
Cei mici vor beneficia de patru meniuri săptămânale formate din mic dejun, prânz și gustarea de după-amiază.
Micul dejun este servit la ora 09.00, fiind format fie dintr-un iaurt cu cereale, fie ou fiert cu brânzică sau griș cu lapte, miere cu unt și pâine, sau ceai de plante.
Prânzul este mai consistent, fiind alcătuit din două feluri și este servit la ora 12.00. Felul întâi este format în special din ciorbe sau supe, iar felul doi poate conține cartofi natur cu carne, paste cu brânză, șnițele la cuptor etc.
Produse de patiserie, fructe sau lactate sunt oferite ca gustare la ora 16.00.
Extrem de bine pregătit în domeniul culinar, personalul de la bucătărie adaugă în pregătirea preparatelor celor mici, pe lângă ingredientele necesare realizării unei mese delicioase și un ingredient secret: dragoste pentru copii.