21 feb. 2022 | 11:11

Cum faci cel mai pufos chec de post, fără ouă și fără lapte. Are doar 170 de calorii

Utile
Cum faci cel mai pufos chec de post, fără ouă și fără lapte. Are doar 170 de calorii
Cum faci cel mai pufos chec de post, fara oua si fara lapte. Are doar 170 de calorii

Mulți oameni evită în zilele noastre produsele de origine animală, iar din ce în ce mai multe rețete speciale pentru ei apar pe site-urile de specialitate. Deși unii bucătari nu concep să nu adauge ingredientele de bază, (ouă, unt, lapte) iată că se poate face un preparat genial și fără ele. Cum poți să gătești cel mai bun chec de post? Acesta are doar 170 de calorii și este simplu de făcut. De ce ai nevoie?

Rețetă pentru chec de post: de ce ingrediente ai nevoie?

O mare parte din oamenii din ziua de azi au devenit vegetarieni, lucru care elimină din start din rețetele lor toate produsele de origine animală. Câțiva bucătari nici nu concep să nu folosească în timpul preparării produse precum: lapte, ouă, unt, cremă de brânză sau smântână.

Cu toate astea, poți să gătești liniștit celebrul chec simplu cu zahăr pudră deasupra, dar de post. Această rețetă te ajută și dacă ești în limită de timp sau trebuie să fii atent la caloriile pe care le consumi. Este gata extrem de rapid, e un desert bun pentru oaspeții neanunțați sau pentru o gustare de weekend și conține doar 170 de calorii.

  • Chec de post: ingrediente

250 ml apă caldă,
250 de grame de făină,
150 de grame de zahăr pudră,
40 ml ulei de semințe,
16 grame praf de copt,
1 plic de vanilie,
1 lămâie

  • Pentru decor: zahăr pudră.

Mod de preparare

Toarnă apă călduță și uleiul de semințe într-un borcan, sigilează cum trebuie și agită-l bine. Într-un castron mare combină făina cu praful de copt și amestecă până se combină. Adaugă coaja de lămâie și apa cu uleiul din borcan, omogenizează totul cu grijă și pune mai apoi sucul de lămâie.

Amestecă din nou și lasă compoziția deoparte. În timpul acesta, tapetează o tavă potrivită cu hârtie de copt și transferă amestecul în ea. Coace checul la 180 de grade Celsius preț de 45 de minute, ulterior lasă-l să se răcească și pudrează-l cu zahăr.

Este delicios dacă îl mănânci în combinație cu o cremă de ciocolată sau cu gemul din cămara ta. Mulți preferă să facă și o parte neagră pentru a arăta mai bine. Pentru asta trebuie să separi aluatul în două și să pui într-o parte cacao.

  • Varianta cu ouă: ingrediente

200 de grame de făină,
200 ml apă caldă,
100 de grame de îndulcitor Stevia sau 150 grame de zahăr normal,
60 ml ulei de floarea soarelui,
16 grame de praf de copt,
2 oua întregi

  • Pentru decor: zahăr pudră.