Când vine vorba despre burgeri, puțini sunt mai delicioși decât cei făcuți acasă. Pur și simplu au acea savoare pe care restuarentele nu o pot reproduce. Poate fi de la carnea de vită proaspătă sau de la faptul că ți-l faci după propriul gust și pui exact ce vrei în el. De la ciuperci sotate, ceapă caramelizată, sosul preferat făcut în casă, două felii de brânză sau chiflele tale preferate, acești burgeri făcuți în casă merită încercați alături de prieteni pentru o seară reușită.
Într-un castron mare, combină carnea de vită, ceapa, sarea și piperul. Formează 6 chifteluțe, cu grosimea de 2-3 cm.
Într-un castron mic, combină brânza, ciupercile, baconul și maioneza; dă la rece. Se prăjesc burgerii, acoperiți, la foc mediu, 5-7 minute pe fiecare parte.
În timpul ultimelor 3 minute, pune cu lingura 1/4 cană din amestecul de brânză pe fiecare burger. Se servește pe chifle, cu salată și roșii, dacă se dorește.
Pentru a face sosul, combină toate ingredientele într-un bol cu puțin condiment.
Se încălzește o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și se ung generos cu unt topit părțile tăiate ale chiflelor. Se prăjesc în tigaia încinsă până când sunt foarte aurii și prăjite.
Dă focul la maxim. Când tigaia este foarte fierbinte, condimentează carnea tocată și formează patru bile, apoi împinge două în tigaie, strivindu-le pentru a le aplatiza. Se presară din nou puțină sare și se gătesc timp de 2 minute până când devin foarte crocante, apoi se întorc, se presară puțină sare și se repetă.
Așează câte o felie de brânză pe fiecare și acoperă-le cu un capac timp de 30 de secunde până se topesc. Se mută pe o farfurie și se repetă cu celelalte chiftele și felii de brânză.
Întinde o parte din sos pe bazele chiflelor, apoi acoperă cu chiftelele cu brânză. Acoperă cu o mulțime de murături, apoi unge abundent cealaltă parte de chiflă cu sos și pune deasupra pentru a servi.
Servește burgerii cu cartofi prăjiți.