14 feb. 2022 | 06:50

Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care stau acasă, dar nu au Covid-19. Anunțul care va revolta milioane de părinți

Sănătate
Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care stau acasă, dar nu au Covid-19.  Anunțul care va revolta milioane de părinți
Elev cu Covid-19, în timp c eparticipă la orele online

Anunțul făcut de autorități dă peste cap milioane de părinți. Potrivit regulilor actuale, elevii unei clase trec la orele online atunci când există trei elevi confirmați cu Covid-19. Ei bine, potrivit ultimelor vești, la orele online pot participa doar anumiți elevi, indiferent de situația medicală a altora.

Elevii care pot participa la orele online

Potrivit anunțului făcut de autorități, elevii ai căror clase se închid din cauza infecției cu Covid-19 vor trece la orele online până în momentul în care clasa va ieși din izolare. Există excepții în care doar un copil sau doi sunt infectați, astfel că orele în aceste clase se țin în sistem hibrid.

Potrivit anunțului făcut de autorități, un elev care nu este infectat cu Covid-19, dar care absentează din alte motive de sănătate, nu poate participa la orele online efectuate pentru elevii infectați cu Covid-19, ci trebuie ca un repreznetant al acestora să meargă la sfârșitul orelor la școală pentru a le ridica fișa de lucru și a se interesa cu privire la lecțiile predate.

”În situația aceasta, când sunt doar răciți, comunicăm cu părintele pe WhatsApp sau direct prin telefon sau vin la ora 12 unii dintre ei să își ia fișele sau caietele speciale”, a explicat Sofia Cotrău, învățătoare a Școlii Generale, nr. 30, din Timișoara.

Există și unități de învățământ în care profesorii sunt înțelegători cu toți elevii, permițându-le accesul la orele online, indiferent de boala pentru care sunt nevoiți să rămână acasă. În cazul acelor dascăli mai riguroși, care respectă întocmai noile legi, părinții se arată nemulțumiți cu privire la aceste reguli absurd și incommode, atât pentru elevii bolnavi, cât și pentru părinții acestora.

Părinții elevilor cu alte boli doresc cursuri online și pentru elevii lor

În această perioadă, orele se desfășoară exclusive online, doar dacă trei elevi din clasă au fost depistați cu Covid-19. În caz contrar, dacă numărul elevilor infectați este mai mic, atunci orele se desfășoară în format fizic, iar cei infectați pot participa online la ore.

Există și situații în care elevii răciți, dar fără Covid-19 trebuie să stea acasă pentru că au simptome de răceală. În acest caz, legea spune că nu pot fi primiți la orele online, asemeni altor elevi cu alte probleme de sănătate diferite de Covid-19. Din acest motiv, părinții acestor elevi neîndreptățiți cer dreptate și o lege care să nu discrimineze niciun copil.

”Oricum îl ții acasă și făcând online nu are cum să îi afecteze pe ceilalți. deci mi se pare un pic aberant”, a explicat o mămică, potrivit stirileprotv.ro.

În același timp, directorul Școlii Generale nr.30, din Timișoara, a explicat care ar putea fi logica acestei legi, neînțeleasă de mulți părinți.

”Când au o simplă răceală, mai simplă sau mai complicată, ca și până acum, în anii trecuți, copiii rămân acasă, se tratează pentru că starea de sănătate nu le permite să participe la ore, deci nu intră în online, așteaptă să se vindece. Activitatea în online a apărut exclusiv pentru Covid”, a declarat Mihaela Șora.

 

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Meghan și Harry, dispută cu privire la Crăciun. Se despart?
EVZ.ro
Destinația care atrage milioane de vizitatori anual a impus o taxă pentru drumeții. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru un traseele superbe
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu respectă această regulă, conform superstiției
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro